Dudaklarımda Şarkısın (Smythe-Smith Quartet, #3)

6 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/06/dudaklarmda-sarksn-smythe-smith-quartet.html
Yorumuma geçmeden önce belirtmek istiyorum ki sevgili Epsilon Yayınevi konu wattpad kitapları ve özellikle bir iki yazar olunca bünyenizdeki o gösterdiğiniz özeni şu tarihi aşk romanlarına gösterseniz ölür müsünüz? Hayır anlamıyorum ya çeviri de batırırsınız ya da düzenlemede. Bu sefer yine düzenleme kurbanı olmuş kitap. Koca kitap boyunca bir tane paragraf boşluğu yoktu. Evet koca kitap boyunca. Hayır bu nasıl bir düzenleme, yayın anlayışı. Sonra tarihi aşk satmaz diyorsunuz zaten ben bu kitabı almadan önce başka bir alışveriş yapmıştım sonra tesadüfen gördüğümde bu kadar beklediğim bir kitabın iki gün önce zaten çıkmış olduğunu gördüm. Reklam yok bir şey yok el birliği ile ülkemizden bu tür silinmeye çalışılıyor anlaşılan. Şu kitabı sattıran şey Julia'nın adı ve orjinal kullanılmış kapak olur anca.

Önceki kitaplardan tanıdığımız, en yakın arkadaşını sarhoş bir anında düelloya davet eden, bunun sonunda ise o arkadaş yani bir önceki kitabın kahramanı Daniel ülkeden Hugh'un babası yüzünden kaçmak zorunda kalırken kendisinin bacağı ise sakat kalan Hugh Prentince'in hikayesini okuyoruz. Kadın kahramanımız ise bu olaylardan dolayı çıkan skandal yüzünden sosyeteye tanıtılamayan ve sonucunda korkunç Smythe Smith müzikalinin bir üyesi olan Sarah'tı ki onu da önceki kitaplardan hatırlıyorsunuz.

Sarah o sezonun suçunu tümüyle Hugh'a atar ve ondan nefret eder bunu da yüzüne karşı söylemekten çekinmez. İkilinin arası oldukça kötüdür anlayacağınız.

Ve çifte kumrular önceki kitaplardaki kahramanlarımızın düğünlerinde birbirlerine eşlik etmek zorunda kalırlar.

Ben Sarah ve Hugh'un dostluklarının yavaş yavaş gelişmesi ve özellikle Sarah'ın aslında Hugh'unda bir hatası yüzünden çok şey kaybettiğinin farkına varabilmesine sevindim. Ki Sarah okuduğum bütün Julia kitaplarındaki kadınlardan daha bencil ve dramatik bir karakterdi. Bencillik kısmını bazen abartsa da yaptığı şeylerin bazılarına hak vermedim değil. Ve onun kız kardeşlerine de bayıldım özellikle Frances ve Harriet'a keşke onları da yazsa yazarımız çok orijinal olmuş üçü de . Hugh benim beklentim olan bir karakterdi kumarda hiç yenilmeyecek ve üstüne bunu matematiksel işlemler ile halleden bir karakter bence biraz sığ kalmış. Kafadan çarpma sembolleri dışında hareketlerinde ve başka türlü yöntemler ile zekasının gösterilmesini ve karakterin analitik zekası ile ön plana çıkmasını tercih ederdim.

Bunun dışında kitabın arka planında ki düğün kısımlarını saymazsak pek bir olay yoktu, Allah'tan yoktu çünkü o korkunç düzenleme de bazen kim kimle konuşuyor onu bile karıştırdım ki sanırım çeviren kişi de karıştırmış. Çeviri idare eder boyuttaydı yoksa kitap zor okunurdu maalesef.
Genel olarak sevdiğim ama Julia'nın o kadar güzel kitaplarından sonra yazarın standartının oldukça altında bir kitaptı. Ve bir de Hugh'un nefret edilesi babası hakkında biraz daha şey okumak isterdim ki o karakterden içtenlikle nefret edeyim ama bahsi ve olayı biraz yüzeysel ve yazılmak için yazılmış gibi geldi bana.

Umarım serinin dördüncü ve sanırım son kitabında böyle bir hataya düşmez yazar ve özellikle yayınevi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »