Demir Gül (Dante Pirates #2)

7 puan

İlk kitabını okuyamadan ikinciden başladığımız bir seri daha.
Juliet Dante Korsanlar Krali Simon Dante'nin kızıdır. Simon Dante İspanyol denizciliğinin musibeti halindedir. Eşi de bir korsanın kızıdır ve ona aldığı gemi Siyah Kuğu'da herkesin bildiği bir gemidir. İkilinin oğlu ve kızı da aileleri gibi gemilerde olmak istemiş İspanyollar için muhteşem bir diken üçlüsü olmuşlardır.
Juliet doğum günü hediyesi olarak verilen Demir Gül'ün kaptanı olarak büyük başarılar elde etmiştir. İspanyol'lar tarafından saldırıya uğrayan bir gemide kurtardığı, kendisine yardım eden babasını bulmak isteyen Kralın gizli ajanı Harrow Dükü Varian St.Clare'i yanına alır.

Varian'ın iki abisi ölünce unvan kendisine kalmıştır. Annesi evlenmesi için sürekli baskı yaptığından istemese de evleneceği kızı seçmiştir. İngiltere Kralı kendisini Simon Dante ile görüşmesi için göndermiştir. Aradığı adamın kızı ile yolda karşılaşınca işler değişir.
Varian adil ve kanuni ticaretin sağlanması için İngiltere ile İspanya arasında ki görüşmelerde çıkacak düşmanlıklara karşı uyarıp İngiltere'ye dönmeyi kabul eden bütün korsan gemilerinin tüm ihlallerini kapsayan bir af için gelmiştir.

İkili arasında karşılaştıkları anda başlayan çekim işleri değiştirir. Juliet etkilenmemek için direnir. Daha önce dört sevgilisi olmuştur ama ilgisini çeken bir adam ile aylardır tanışmadığından etkilenmesini buna bağlar. Ama tabi ki işler farklıdır. İkili birbirinden uzak duramaz.

Tarih, gemi, korsan, savaş detayları ile dolu bir kitap. Kitap çok yavaş ilerliyor ben sıkıldım bu sürede. Detaylar ile uzatılmış ikiliyi çok az okuyabildiğimiz bir kitap. Sonu ise aceleye gelen yetersiz sonlardan.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »