Değerli Şeyler (Blackstone, #4)

7 puan

Önceki kitap ikili evlenip kırsalda ki yeni evlerine gittiklerinde bitmişti ve kaldığı yerden Ethan'ın anlatımıyla devam eder.
İkili evli mutludur fakat tabi ki bu böyle sorunsuz devam etmez. İkilinin geçmişleri yeniden gündeme gelir.
Senatörün oğlu savaşta yaralanır. Senatör hem videoyu geçersiz kılmak hem de kampanyasına destek gösterisi olarak Brynne'den hastane ziyareti ister. Brynne'nin annesi de bunu ister. Senatörde Brynne'i kaçıran Karl'ın o gün kurtarılmak için Brynne'nin onunla birlikte olduğuna dair yaptığı durumdan beri kayıp olduğu ile ilgili şantaja başlayıp Ethan'dan karısını ikna etmesini ister. Video olayından da kurtulacaklarından Brynne ikna olur ve ziyaret gerçekleşir. Brynne geçmişi ile yüzleşir, yıllar önce olanların gerçek yüzünü öğrenir ve önüne bakar. Ethan'da geçmişte yaşadığı acı olayları,suçluluğu daha çok anlatır,geçmişi ile yüzleşir. İkili hem birlikte hem ayrı ayrı gittikleri terapiler sayesinde daha iyi bir hale gelir. Bu süreçte bebeklerini de ihmal etmezler. Şeftalileri limon olur,tatlı patates,marul,ananas olur ve onun doğuma kadar gelişim sürecini onlarla birlikte bizde yaşarız. Hata Ethan araştırmaları sayesinde bebek doğumu ile ilgili her şeyi bilen süper bir inek haline gelir.

Kitap dört kısımdan oluşuyor. Yine ikilinin bakış açısından okuyoruz. İlk kitapta önce Brynne'nin sonra Ethan'ın ve son iki kitapta ikilinin birlikte anlatması durumu güzeldi sevdim. Yazarın kolay okunan,sıkmayan bir kalemi var. Mutlu balayı,bebekleri ve gelişimi,geçmişin yeniden araya girişi,geçmişle yüzleşme derken ağır havada geçen kitap bitiveriyor. Bu son kitaba gerek var mıydı aslında hiç gerek yoktu. Kitap birbirini bulan iki yaralı ruhun o sonsuz desteği,aşkı açısından güzeldi ama onun dışında ağır ilerleyen,olaysız bir kitaptı. Brynne'nin teyzesi ile Ethan'ın babası durumu da hoştu. Yazar bir de ilk kitabında ki karakterlerinin aşk hikayesini bu kitaba bağlamıştı. Onların hikayesini ve Ethan'ın arkadaşı Neil ile karısı Elaina'nın hikayesini de merak ediyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »