Dağ Kulübesi (Virgin River Serisi 2)

8 puan

John eski deniz piyadesidir. Deniz piyadesindeyken tutucu ve gergin olduğundan ona Peder lakabını takmışlardır. Barda yakın arkadaşı ve ortağı Jack ile birlikte çalışır. Aşçılık yapar. Yalnızlığı seven biridir. Kalın kaşlı, kel, küpeli, uzun, korkutucu görünümü olan biridir. Kadınları ve çocukları görünüşü ile korkutur. Aslında deneyimsiz, utangaç biridir. Hiç ciddi ilişkisi olmamıştır. Kadınları iyice tanıyana kadar onların yanında rahat olamaz. Virgin River'da soğuk yağmurlu bir akşam barda yalnızken yaralı, yüzü morluklar içinde ve yanında çocuğu olan bir kadın gelir. Paige yanlış yola girmiş otel ararken tabelayı görerek gelmiştir. Peder Paige ile ilgilenir. Jack Mel ile evlendikten sonra taşınınca onun dairesine yerleşmiştir. Eski odası boş olduğundan fazladan odasında kalmasını teklif eder.

Paige sürekli tartışılan bir evde büyümüştür. Liseden sonra güzellik okuluna gitmiştir. Beş parasız kalsalar da ev arkadaşları ile mutluyken hayatına başarılı bir iş adamı olan Wes girmiştir. Mütevazi, olgun biri gibi görünmüştür. Güçlü, zeki, kendinden emin, zengin biridir. Evlenmeden önce kendisine vursa da çalışmak zorunda kalmayacağı için onunla evlenmiştir. Hiç böyle aşık olmadığını, kimseye bu kadar değer vermediğini, onsuz bir hiç olduğunu söyleyen kocası balayında tekrar vurmuştur. Paige geçen altı yılda her şeyi denemiştir. Danışmanlığa gitmişler, kocasını polise şikayet etmiş, kaçmıştır. Kocasının kullandığı uyuşturucu öfkesini daha tetiklediğinden hep daha kötü olmuştur. Sığınma evinde tanıştığı bir kadın kaçmasına, kimliğini değiştirmesine yardımcı olacağını söylemiştir. Umutsuz durumda olan, dayak yiyen çocuklu kadınlar için yeraltında bir organizasyon vardır. Başka bir yere götürülecek, yeni kimlikleri, hayatları olacaktır. Her yeri yaralı her gün öldürülme korkusu olan bir hayat istemez. Kaçmayı kafasına koyar. Her yeri yaralı ve hamiledir. Peder yardım eder. Mel tedavi eder. Bir süre daha kasabada kalmaya karar verir.

Peder'in hayatı değişmeye başlar. Paige'nin oğlu Christoper hep yanında olur. Paige oğluyla gelene kadar hayatından memnundur. Yalnız olmayı hiç dert etmemiştir. Asla evlenmeyecek çocukları olmayacaktır. Paige ve oğlu ona güveniyordur onları korumak için elinden geleni yapacaktır. Paige ise orada çalışmaya Peder'e güvenmeye başlar. Yeni insanlarla tanışıp çevresini genişletir. Misafir gibi hissetmez artık. Yıllardır ilk kez huzurlu hisseder.
Çok geçmeden kocası bulur. Yine döver ve bebeğinin düşmesine sebep olur. Peder ile her geçen gün daha çok bağlanırlar birbirlerine.
Peder Paige'nin seçimlerini özgürce yapmasını ister, orada gerçekten istediği için kalmasını ister. Çok geçmeden ikili aşık olur.

Sadece çift değil Mel Jack'de dahil birçok kişinin hikayesini okuyoruz. Diğer karakterler çok yoğun olduğundan ana karakterler konuk gibi kaldı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »