Çernobil Duası

10 puan

* Kitabı okumamdan bir hafta kadar önce Youtube üzerinden 'Çernobil'de Ne Oldu - Aljazeera Türk Belgesel' isimli bir belgesel izledima. Hüzünle, hayretle, kızgınlıkla, korkuyla karışık duygular içinde tamamladık izlemeyi. Etkisinden kurtulmak kolay değil... Çocukluğumdan beri bilirim duyarım Çernobil faciası diye. Hatta ülkemizde bile radyasyonlu çayların ekran önünde afiyetle içilip sağlıklı olduğunun ispat edilmeye çalışıldığına bile şahit olduk maalesef... Belgeseli izlemek facianın insanı boyutlarda yani günlük, sıradan hayata etkilerini görmek, bu faciayı yaşayanların yaşadıklarını kendi cümleleriyle tüm duygularını yansıtarak dile getirmelerini dinlemek açısından etkileyiciydi.

* Dünya yakın tarihinde tüm insanlığı (insani olarak!), hayvanları ve doğayı etkileyen yüzyılın faciasının sivil ve siyasi yanlarını ele alan kitabı şayet ilginiz dâhilindeyse mutlaka okuyun ve hatta belgeseli de izleyin derim.

* Patlamanın etkisi altındaki bölgeleri nasıl etkilediğini, insanların nasıl kandırıldıklarını, bilinçlendirilmediklerini, siyaset ve maddiyat uğruna nasıl hiçe sayildiklarini okuyun. Yüzyılları bulacak bu patlamanın sonuçları... Dünü, bugünü, yarını acı dolu...

- detaylar blogumda:
http://moonlightcat13.blogspot.com/2018/01/cernobil-duas-svetlana-aleksiyevic.html

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »