Bir Günah Gibi

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/11/bir-gunah-gibi-askn-renkleri-2-burcu.html

Bir Günah Gibi, Burcu Büyükyıldız'ın kullanılan dil açısından en akıcı olan kitabı oldu benim için diyebilirim. Ya da uzun zamandır okumadığımdan olabilir kendisini, ama bu kitabı beğenmeme sebep olan şeylerden biri. Gerçi benim favorim hala Cezayir Menekşesi.

Aşk Her Şeyi Affeder Mi? kitabının kahramanlarının oğlu ile Çilek Mevsimi'ndeki kadın karakterimiz Mira'nın ağabeyiydi Sarp Aras. Yazarı okuduğumdan beri onun hikayesini de merak ediyordum çünkü kitaplarda yer almasına rağmen aslında hakkında çok da fazla şey bilmiyorduk.

Sarp'ın, hayatında maddi olmayan anlamda yeri doldurulamayacak bir eksikliğin olduğunu fark ettiği günlerde duyduğu bir ses, daha sonra o sesin söyledikleri ile aslında neyin eksik olduğunu fark eder.

Ela, babası için onu köle gibi kullanan ağabeylerine katlanarak geçirdiği zamanlar ve yaşadıkları yetmezmiş gibi bir de istemediği bir şeye mecbur edildiğinde, karşısında Sarp'ı bulur.

Kitabı okurken Sarp'ın çok fazla dik bir karakter olacağını düşünüyordum, aslında o da bayağı bir ısrarcı isteklerinde ama nasıl diyeyim, kızamıyorsunuz. Aynı şey Ela için de geçerli. Aslında kadın karakterimizin bir çok sahnede yaptığı şeylere sinir olsam da ona da hak vermeden edemedim okurken.

Aralarındaki elektriklenme, Sarp'ın Ela için düşündükleri ve yaptıkları ile iç geçirmeden edemedim. Tabi Ela'da aslında ondan etkilense de Sarp'a karşı aldığı tavırlar normaldi bana göre. Hop diye adamın dibine girecek hali yoktu sonuçta.

Ela'nın yavaş yavaş Sarp'a hissettiklerini anlaması ve adlandırması ile her şey bitecek diye bekliyoruz. Ama kızımızın ardında pek çok pislik var. Bunlardan birinin devreye girmesi kaçınılmaz oluyor.

Kitapta birçok yan karakter mevcuttu.Özellikle Hazar ve Larin ile, Arhavili ve Hazel'in kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Aylar onları beklerken nasıl geçer bilmiyorum artık.

Şafak sayıyorum resmen. Çıktıkları günü kendime bayram edeceğim

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »