Benimle Kal (The Hathaways, #1)

9 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2012/12/hathaway-serisi-benimle-kal-lisa-kleypas.html

Hathaway ailesi anne-babalarını kaybetmiş Leo, Amelia, Win, Poppy ve Beatrix’ten oluşmaktadır. Bir de ailenin bir üyesi ve kardeş sayılan Merripen vardır. Merripen, çocukken Hathaway ailesi tarafından bulunan ve yetiştirilen bir çingene. O dönemlerde çingeneler aşağı sınıf kabul edilmekte ve üst sınıfla bir tutulmamaktadır. Merripen, büyüdükten sonra ailenin yanında kalmış, onlara her türlü yardımda bulunmuştur. Bir uşak, kahya değil ama gerçek anlamda bir soylu da değildir.
Leo, ailenin en büyüğüdür ve Lord Ramsay ünvanını taşımaktadır. Yaşadığı bazı olaylar sonucu kendisini içki, kumar ve kadınlar dünyasında kaybetmiştir. Bir gün Leo ortadan kaybolur ve Amelia ile Merripen onu bulmak için gecenin bir yarısı Londra sokaklarında gezmektedir. Şans eseri çingene Cam Rohan ile tanışırlar ve adam Leo’yu bulmak için yardım teklif eder.
Leo’dan sonra ailenin büyüğü olan Amelia, kötü bir aşk tecrübesi nedeniyle evlenmeme kararı alan, kendisini kardeşlerinin bakımına adayan tabir-i caizse bir kız kurusudur. Cam, bir Roman ve İrlandalının oğludur. Ne Çingenedir ne de soylu sınıfındandır. Her iki topluluktan dışlanmış, bir kumarhanenin sorumlusu olarak hayatını sürdürmektedir. Dışarıdan bakıldığında kendi halinden memnun gibi gözüken Cam, aslında aristokrasinin kurallarından sıkılmış bir adamdır. Roman kanının getirdiği özgürlüğü aramaktadır.
Yazarın özellikle okumaya alıştığımız Lord ve Leydi karakterlerinin dışında yazması çok hoşuma gitti. Cam ve Merripen’in Roman oluşu, toplumun onlara bakış açısı ve düşüncelerini okumak farklıydı.
Genellikle okuduğum kitaplarda yer alan soğuk, kalpsiz, son derece çapkın olan erkek karakterleri pek sevmem. Gerçi kitapların ortalarında lordlar değişir, gayet ılımlı ve aşık birer adama dönüşür ama okurken bu durum bazen hoşuma gitmez. Cam ise yazdıklarımın tam tersi bir adam! Sıcak, kıskanç, kendinden emin bir adam. Amelia’ya yaklaşımları, kızla flörtleşmesi, kızın peşinden koşması eğlenceliydi. Ben bu tür karakterleri daha bir zevkle okuyorum.

Amelia’yı ilk gördüğünde etkilenen Cam özgürlüğünün mü aşkının mı peşinden gidecektir? Saygın bir kadın olan Amelia aşağı sınıftan bir adamla aşk yaşamayı kabul edecek midir?
Bunları merak ediyorsanız, okuyun da soruların cevabını öğrenin. Ben kitabı çok beğendim ve seriye Vazgeçmem Senden ile devam ediyorum.
Not: Vazgeçmem Senden, Merripen ve Win Hathaway aşkını anlatmaktadır. İkilinin durumu hakkında ilk kitapta biraz bilgi sahibi oluyorsunuz. Bakalım neler olucak?

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »