Benim Yerim Senin Yanın (Crown's Spies, #4)

10 puan

Alesandra prensestir. Annesinin ve babasını küçük yaşta kaybetmiştir. Manastırda kalır. Manastıra hasta annesi ile ilk gittiklerinde on iki yaşındadır. Annesi yaşarken Alesandra bir azize gibi davranmış, muazzam bir güç sergileyip annesi ile gece gündüz ilgilenmiştir. Annesi hastalığının sonlarına doğru acıdan delirdiğinde kollarına alıp ilgilenmiştir. Sonunda da annesi kollarında ölmüştür. Bir general Alesandra ile evlenmek ister. Eğer Alesandra ile evlenirse kitlelerin desteğini arkasına alarak krallığı ele geçirebileceğine dair bir fikre sahiptir. Alesandra annesinin mezarı orada olduğu için manastırdan ayrılmak istemez, rahibe olmak ister. Generalle evlenmeyi istemez vasisi de bu evliliği istemez. Generalin hayırı kabul etmeyeceğini gerekirse zorla alıkoyacağını bildiğinden zorla evlenmemek için vasisi olan Colin'in dük babasının yanına Londra'ya gider. Üç hafta içinde evlenmek zorunda olduğundan bir koca için ödeme bile teklif ettiği vasisi yardım eder. Evlenebileceği erkeklerin olduğu bir listesi vardır. En üstede tabi ki Colin var. Evleneceği adam onurlu, unvan sahibi, kendisini rahat bırakan, etrafında dolanıp durmayan bir adam olmalıdır. Düğün için her şey hazırdır tek eksik damattır.

Alesandra dük, düşes, oğulları Caine ve eşi Jade, hastalanınca bir anda Colin'in evinde belirir ve hikaye hızlı bir şekilde başlar. Colin tüm bunların evlenmesini isteyen babasının oyunları olduğunu düşünür. Ve daha tanışır tanışmaz Alesandra'dan Londra'ya geliş sebebinin kendisi ile evlenmek olduğunu öğrenir. Fakat Colin'in evlenmek gibi bir niyeti yoktur. Programına göre beş yıl sonra finansal olarak iyi bir durumda olacak ve o zaman evlenecektir. Ama Alesandra bekleyemez ve hemen evlenmesi gerekiyordur. Böylece ikilinin macerası başlamış olur.

Alesandra'nın Londra'ya gelişinin ikinci bir amacı daha vardır. Hastalanan ve iyileşmesi için manastırda kalan arkadaşı Victoria'dan iyileşip, döndükten sonra haber alamamıştır. Colin'in babasından alt sınıftan bir adamla kaçıp evlendiğini ve skandala sebep olduğunu öğrenir. Ailesi de arkadaşını reddetmiştir. Ama Alesandra arkadaşının kaçmadığından emindir. Başına ne geldiğini öğrenmeye kararlıdır.

Bir Garwood romanının daha sonuna geldim. Bu seriyi ayrı bir sevdim. Her kitap ayrı ayrı güzeldi. Beni çok eğlendirdi bunda en önemli etken tabi ki kadın karakterler. Böyle kadın karakter hiçbir kitapta görmedim. Hepsine bayıldım, okumaktan çok keyif aldım.
Bazı yerlerde bu hikaye çok durağan oldu artık bitmesi gerekmiyor mu diyebilirsiniz. Fakat Nathan Sara ve Caine Jade ikilisi ve o güzel aile bağları sayesinde kitap daha güzel bir hal adı.
Kitap boyunca gördüğümüz bir katil var. Kendisini canavar olarak görmez. Kadınlardan nefret etmez onlara hayrandır ama öldürürken ne vicdan azabı ne suçluluk hisseder. Yakalanması çok sönük kaldı daha farklı bir mücadele uğraş beklerdim. Hemen yakalandı olmadı bu.
Her şeye rağmen ikili harikaydı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »