Bela (Bela, #1)

Profil Resmi
1 puan

Eğer bu kitabı yorumlarına güvendiğim arkadaşlar bu kadar sevmeseydi 'çok satılması için yapılıyor' falan derdim. (hatta demişim gibi bişey) 48 ülkeye satılacak, film hakkı daha çıkmadan alınacak hiçbir şey görmedim. Hiçbir şey. Hatta bu kitabın yurt dışında çıkar çıkmaz hemen sonrasında Türkiye'de yayımlanmasını ve o kadar güzel serileri hala beklememizi esefle kınıyorum!

Betimlemeler: Tek kelimeyle; yetersiz. YA'larda betimleme beklemiyorum zaten ama insan kaldığı odanın, düşürdüğü çerçevenin rengini dahi belirtmez mi ya? Hatalıysam arayın da, bu kadar da olmaz.

Karakterler: Çok sığlar. Yazar belli ki Nathan'ı acınası yaparak sevdirecek. İki de bir kusup, sıçıp durmasaydı severdim belki. (Hatta yazarın sümük, balgam, sidik, kusmukla falan gizli kapaklı bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum.) Ayrıca çocuğun niyeti yamuk. Hatta niyetinin olduğunu bile sanmıyorum. Sonunda gördük.

Kurgu: Hangi kurgu lan AD:asdafa:dsf yok öyle bir şey :D Çocuğun bir kafese tıkılması, bir özgür kalması inanılmaz baydı ayrıca.

Yaratılan Dünya: Komik. Cadılarla ilgili bir dünyada en çok ne beklersiniz? Sihir. Sihir var mıydı bu kitapta peki? %1,5 falan vardı, evet.

Diyaloglar: İlk kez bir kitapta diyaloglarda dahi sıkıntıdan patladım.

Yazarın dili: Diyalogları bile sıkıcıyken, diyalog olmayan kısımları bol bol atladım. İnanın bir şey kaybetmiyorsunuz :D

Kitabın Sonu: Yiğidi öldür hakkını yeme derler. Son iki sayfayı iyi toparlamış. Hayır dalga geçmiyorum. Cidden son iki sayfanın tamamını okudum. ADs:das:ds:sSDFAS Ayrıca nefret ettim. Kitabın başından sonuna kadar, hiç bir yerini sevmedim. Sonunun böyle bitmesi merak uyandırdı. Ama para vermem bu seriye. Sonunun bir diğer iyi yanıysa devam kitaplarında büyüler falan olacak gibi bitti.

Çok temkinli yaklaşın diyorum. Çok sevenlerde var ama şahsen nefret ettim. Dolayısı ile önermiyorum. Okuyabileceğiniz çok çok daha iyi kitaplar mevcut. Ayrıca Yiğit'le (Davutoğlu) kitap çıkmadan önce bir konuşmamız oldu. Ona bu kitap hakkında 'bence hiçbir numarası yok, çok satılması için yayın evlerinin pazarlama stratejisi bu' tarzında şeyler söylemiştim. Haksız çıkmayı çok isterdim. Ama yine de kitabı okuyacaktım hemen olmasa da. İkinci elden alacaktım. Kaderin bir cilvesi, -Yiğit buna kainatın bana arka tarafıyla gülme şekli diyor- Ütopik Kızlar'ın turundaki çekilişten kitap bana çıktı. İnanın hevesle, beğenmeyi çok isteyerek başladım her şeye rağmen...

Ve bitişi kısacık bir mektupla yapmak istiyorum.

Sevgili Sally Green,


Neden yazarlık?


Tüm nefretimle,
Sercan VATANSEVER

9 yıl, 9 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

bence bu fazla ağır olmuş şahsen kitap benim çok hoşuma gitti ayrıca yorumundan anladığım kadarıyla kitabı beğenen kadar beğenmeyende var bence herkes okuyup buna kendi karar vermeli

9 yıl, 9 ay     
« geri ileri »