Bekle Beni

7 puan

Honora annesi ile birlikte üvey babasının elinde zor günler geçirerek büyümüştür. Üvey babası çok sık sinirlenip kendisini dövdüğünden oda görünmez olmayı öğrenmiştir. Üvey babası onu Caithness Kontunun büyük oğlu Cavan Sinclare ile evlendirmek istemiştir. Fakat Cavan istememiş ve Honora'nın bir eşte istediği kuvvet ve cesaretten yoksun olduğunu söyleyerek reddetmiştir. İki yıl sonra da üvey babası Cavan ve kardeşi Ronan bir savaşta esir düştüğünden kalan kardeşlerden Sinclare ailesinin başına geçecek Artair ile evlilik ayarlamıştır. Düğün günü nikahları kıyılır ve o sırada bir yılık esaretinden Cavan döner. Honora'nın babası da anlaşmanın bir sonra ki lord ile olduğunu bu yüzden kızının Cavan ile evlendiğini söyler. Cavan bu korkak fare ile evlenmeyeceğim diyerek kabul etmese de rahip ve babasıda araya girince bir anda kendisini Honora ile evli bulur.

İkili evlenir fakat Cavan esaretinde yaşadıklarından dolayı zor günler geçirir. Karısına bağırır,onu görmezden gelir,yanında uyumaz,sürekli yalnız kalır,herkese mesafeli,somurtkan,çabuk sinirlenir bir halde yaşar. Kardeşinin yakalanmasından dolayı kendini suçlar. Kardeşi acı çekerken zevk içinde yaşamaya hakkı olmadığını düşünür ve hep kardeşini arar. Cavan acı çekerken Honora yanında destek olur ve kocasının bir zamanlar olduğu adam olmasını sağlar.

Kitapta evliliğin gerçekleşmemesi durumu uzadı, uzadı daha fazla uzardı ama Honora'nın artık dayanamayıp istemesiyle oldu. Honora önce korkak fare gibi görünse de güçlü bir karakter ve diğer tüm karakterlerinde en büyük destekçisi. Başlarda ki bir gün aşık olup sevicem, aşık olmak üzereyim sözleri çok sinir bozucuydu. Bu sözler yeni söylenirken birden Honora'nın sevmeye başlaması, bunu sürekli söylemesi o çok istekli halleri saçmaydı olmadı. Ayrıca o kadar işkenceye sebep olan adamla,düşmanla bir savaş beklerken savaşsız iki satırla işin halledilmesi kitap sonuna kadar oyalandık ve sonunda kandırıldık gibi.Büyük bir savaş beklerdim. Tüm bunlara rağmen kitap akıcı ve yormayan bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »