Bay Mükemmel

10 puan

Jaine Bright otuz yaşında ve bilgisayar teknolojisi satan uydu şirketlerden birinde çalışmaktadır. Üç kez nişanlanmıştır ama nikah memurunun karşısına çıkmayı başaramamıştır. Yeni bir ev almıştır ve belli belirsiz saatlerde,fazla sesli arabası ile gürültülü bir şekilde eve gelen komşusu ile başı beladadır. Kızarık gözleri,tıraşsız yüzü ve yaptığı tadilat nedeni ile kirli ve kırışık elbiseleri yüzünden önce onun işsiz,kaba ayyaşın teki olduğunu düşünür.
Aynı şekilde dedektif olan komşusu Sam Donovan da onun tanıdığı en gürültücü insan olduğunu düşünür.
Sam eşinden ayrılmış anaannesi ve dedesinin evinde oturmaya başlamıştır.

Jaine sürekli atıştığı komşusu dışında her cuma işten sonra aynı iş yerinde çalıştığı üç arkadaşı ile barda buluşur. Marci muhasebe bölümündedir. Kırk bir yaşında, üç kez evlenip ayrılmıştır. Şuan sevgilisi olsa da ciddi bir ilişki değildir. En gençleri yirmi üç yaşında ki Luna satış bölümündedir. Sevdiği ama sürekli başka kadınlar ile görüşen bir sevgilisi vardır. Otuz yaşında ki T.J ise insan kaynakları bölümünde ve dokuz yıldır evlidir. Fakat şu sıralar evliliği yolunda değildir.
Yine bir buluşmaların da Luna'nın sürekli kendisini aldatan erkek arkadaşını konuşurlarken bir erkekte bay mükemmelde olması gereken özellikleri sıralarlar. Kendi aralarında öylesine yaptıkları bu liste şirket gazetesine çıkar. İsimleri A,B,C,D olarak verilir. Haberlere, internete her yere yayılır. Kimlikleri de ortaya çıkınca muhabirler peşlerine düşer. Bir süre sonra da kızlar bununla eğlenmeye karar verip programlara dergilere çıkar. Fakat her şey iyi gitmez çevreden gelen tepkiler dışında ilişkileri değişmeye,sürekli sen hangisisin denilen telefonlar almaya başlarlar.

Bir de Corin var ki o hep problemli bir çocuk olmuş, okullardan atılmış,psikolojik yardım alması söylenmiş fakat annesi mükemmel olmasını istediği için mükemmel erkek olarak yetiştirmiştir. Bir kusur işlese cezalandırılmıştır. Corin ise bazen cezalandırılmak için kabahat işler.
Bu liste ortaya çıktıktan sonra dört kadının kendisi ile alay ettiğini düşünür. Onun mükemmel olmadığını düşünüyorlardır ama onu annesi yetiştirmiştir ve bu mümkün değildir. Tabi ona göre. Özellikle C'nin söylediklerinden nefret eder ve onu bulup öldürmeye kararlıdır.

Muhteşem komşular aralarında ki çekimden dolayı yakınlaşsalar da işlenen ilk cinayetlerden sonra iyice yakınlaşırlar. Bir yandan katili aramaya çalışırken bir yandan da ilişkilerini yürütmeye çabalarlar.

Jaine bela okumasına yardımcı olsun diye küfür ettikçe arkadaşlarına para öder. Küfürlerinden dolayı sık sık Sam'e de öder. Onun bu ödemeleri Sam'ın arkadan sessiz gelip Jaine'i korkutması,atışmaları, hemen aşık olup teklifin gelmesi güzeldi.
Kitapta katilin hayatı da anlatılıyor hatta onunla başlıyor ama bir cinsiyet ikilemi var. Kimliği bilinse de bu heyecanı azaltmıyor. Yazarın önce katillin hayatından kesitler vermesi güzel oluyor aslında.
Verilen kayıplar üzse de çok keyif aldım okurken sevdim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »