Ateşle Oynama

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/05/atesle-oynama-asude-kitap-yorumu.html

Hale tırnaklarını kapıya geçirip soluklanmaya çalışırken hiçbir şey bilmediğinin farkındaydı. İşittiklerini anlayamıyordu. Duymuştu ama kalbi almıyordu. Delirmek üzereydi. Kalbi bu gerçekleri kabul etmediğini gösterircesine şiddetle, acıyla çarpıyordu. Elleri bile titriyordu. Bu defa ne korkudan, ne de kaygıdan... Bu defa elleri ilk kez üzüntüden titriyordu. Kalbini değil ama aklını biraz olsun toplayıp mutfağa koşarken gözyaşlarını zor tuttu. Orada da ağlamadı. Hiç ağlamadı. Sadece anladı. Kendine kızdı ve kendini suçladı. Başka kimseyi suçlayamazdı. Engin... O adam... İlk ve son aşkı... Onun hakkında çok açık konuşmuştu. Kısa süreli demişti, asla evlenmeyeceğim demişti, eğleniyoruz sadece demişti. Dedikleri doğruydu. Yalan yoktu. Aksini söylememiş, buna dair Hare'ye asla umut vermemişti. Ciddi değildi. Olmayacaktı...

Asude kalemini okumayı özlemişim gerçekten.
Bu sefer kahramanlarımız yine tam Asude karakteriydiler. Komik, duygusal, tuttuklarını koparan ve pes etmeyen türden.
İkiz kız kardeşler Hare ve Sare, o sinirlenizi bozacak ağabeylerinin yüzünden başlarına türlü türlü belalar açmak zorunda kaldılar. Bu yüzden Hare çareyi memleketine dönerek orada saklanmakta buldu yanına Sare'yi alarak.
Onların sevdicekleri ikizlerimizi kıskanacağımız türden. Romanın ana karakteri Hare ve doktor Engin olsa da, ben yan çiftimiz Sare ve ismi spoiler olmasın kişisini daha çok severek okudum desem yalan olmaz.
Hare taktir ettiğim bir karakter oldu. Aşkını yıllarca içinde saklaması, hiç ummadığı bir anda onunla karşılaşması, vazgeçmemesi ki özellikle Engin onu boğmak istediğim o kadar çok tavırda bulundu ki kitabın yarısını dizleri kanayarak sürünmekle geçirse zevkle okurdum. Sare ve ismi malum olmasın arkadaşımız ise rüya çifttiler. İkisi de çok yakıştılar birbirlerine gerçekten belki de Sare'nin sevdiceği Engin tarzında öküzlükler yapmadığından daha bir keyif aldım onlardan. Tabi şimdi Engin'e de haksızlık etmek olmasın ama aşık sevgili kıvamlarını bize okutana kadar kızımıza çok çektirdi.
Yazarın daha önce tarihi aşk kitapları haricinde günümüz kitaplarını internetten okumuştum sadece. Günümüz aşk türündeki tarzını biraz daha yalınlaştırmış bu kitabında. O açıdan beğendim, gerçi yalınlaştırmadığı kitaplarında kullandığı benzetmeler çok yerinde oluyordu gülmekten konuşamıyordum bazen. Ama bu kitabına bu tarzı yakışmış.
Aşk romanlarını sevenlere tavsiye edebileceğim akıcı bir romandı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »