Aşkın Son Yankısı (Friday Harbor, #2)

8 puan

Lisa Kleypas benim ne yazsa okurum dediğim yazarlardan. Özellikle tarihi aşk romanları ile gönlüme taht kurdu kendisi. Aşkın Son Yankısı ise dört kitaplık Friday Harbor serisinin ikinci kitabı. Oldukça akıcı, kafa yormaktan ziyade kafa dağıtan ki işlerin bu kısmı Lucy’nin eski erkek arkadaşı Kevin ve kız kardeşi Alice’i okuduğunuzda değişebilir, çünkü kendilerine bayağı kinleniyorsunuz, benim kısa sürede severek bitirdiğim bir roman oldu.
Lucy, erkek arkadaşı tarafından kız kardeşi için terk edildikten sonra, adanın üzüm yetiştiricisi Sam ile tanışır. Kadınlardan duygusal anlamda kendini uzak tutan Sam’in Lucy söz konusu olduğunda nasıl değiştiğini okumak bir hayli eğlenceliydi. Ki kendisini ciddi ilişkilerden uzak tutmak istemesinin de önemli sebebinin geçmişte ailesi yüzünden yaşadığı travma olduğunu da varsayarsak, teslim olmasını da hemen beklemiyordum zaten.
Aslında baktığınız zaman oldukça klişe bir konu ama sonuçta ben klişeleri güzel yazıldığı müddetçe her daim okuyacak biri olduğumdan bu elbette benim için sorun değildi. Özellikle yan karakterlerden Alex’i oldukça merak ediyorum. Kendisi ailenin en bitik üyesi konumunda. Toparlanacak mı, toparlanamayacak mı serinin diğer kitabında öğreneceğiz bunları.
Lucy, cam sanatçısı olduğundan bu meslek hakkında ve üzüm yetiştiriciliği hakkında fazlaca bilgi mevcut. Özellikle cam sanatçılığı konusunda pek bir şey anlamadığımdan o kısımlar benim için olmasaydı daha iyi olurdu.
Kapağın ne kadar hoşuma gittiğini bir kenara bırakırsak çevirisinde de bir sıkıntı yaşamadım. Şöyle rahatlamak istediğiniz bir zamanda Friday Harbor tam da yardım edecek bir seri bana göre.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »