Aşk Tuzağı

Profil Resmi
4 puan

Linda Howard kitaplarını çok severek okurum. Ama son 3 kitabını pek beğenmedim. Yazardan kaynaklandığını düşünmüyorum. %99.9 çeviriden kaynaklanıyor.

Ve evet bu kitap da çeviri kurbanı bence. Çünkü kitabın başları harika. Kahkahalar attım, epey de eğlendim. Ancak kitabın ortalarına yaklaşmaya başladıkça kitap birden bire sıkıcı olmaya başladı. Son sayfayı zor ettim desem yeridir. Hem çeviri hem de çok fazla detay içermesi kitabı eğlenceliden hızla sıkıcıya götürüyor.

Karakterler söz konusu olunca sıkıcı olmayan tek karakter Dedektif Eric Wilder oldu. Bence baş karakter olması gereken de oydu. Yani bir kere polis :D sevmemek elde değil. Romanın baş karakteri düğün organizatörü Jaclyn aslında kitabın başında çok hoştu ama sonra resmen püsküllü sürtüğe dönüştü. Ivır zıvır bir sürü yan karakterin olduğu, gereksiz düğün detaylarıyla kusma hissi uyandıran, accık ucundan biraz da gerilim barındıran, katili ise parmakla gösteren bir kitap kısaca. Sanırım çeviriyi yapan kişi de bu detaylardan o derece sıkılmış. Çünkü gayet sıkıcı olan satırlar resmen akmadı yani.

Sözün sonunda eğer bir Linda Howard hayranı değilseniz almayın okumayın. Ama bu demek değildir ki yazarın diğer kitapları da aynıdır. Özellikle Bay Mükemmel kitabı her kitaplıkta mutlaka olması gerekir bence. ;)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »