Aşk Tuzağı

10 puan

Jaclyn Wilde'nin annesi ile ortak olduğu organizasyon şirketi vardır. Aşırı hız cezası ödemek için gittiği belediye binasından çıkarken dedektif Eric Wilder ile çarpışır. İkisi de birbirinden etkilenir ve Eric sürekli gittiği polis barında Jaclyn ile yeniden karşılaşır.

Eric otuz beş yaşında bir boşanma yaşamıştır. Bu yüzden yeniden evlenmek için acele etmemek istese de dürtülerine engel olamaz ve klas ve pahalı karmaşa diye adlandırdığı Jaclyn'nin yanına gider. İyi vakit geçirirler bir hafta sonra buluşmak için anlaşsalar da Eric dayanamayıp o gece arar ve geceyi birlikte geçirirler. Jaclyn'de bir boşanma geçirdiğinden ilişkilerinde daha temkinlidir.

Jaclyn'nin beş günde altı düğün gibi bir yoğunluğu vardır. Onu en çok yoran bir ay sonra eyalet senatörünün oğlu ile düğünü olacak Carrie Edwards'dır.
Carrie sürekli fikir değiştirir,nedimesi ile kavga eder,yapılan işlerden memnun olmaz. En son Jaclyn'e tokat atıp düğününü mahvetmek için elinden geleni yaptığını,kuyusunu kazdığını söyleyerek kovar. Jaclyn zorda olsa sakinliğini koruyup bir daha olursa savunmaya geçeceğini tutuklatacağını söyler ve gider. Carrie ise şişlenmiş bir halde ölü bulunur.
Cinayeti araştıran Eric olur ve Carrie'nin en son Jaclyn ile kavga ettiği ortaya çıkınca şüpheliler listesinin başına Jaclyn eklenir. Bir de çıkarken katili gördüğünden görgü tanığı da olur. Bunlar yetmezmiş gibi bir de katil peşine düşer Eric ile yaşadıkları duygularda işin içine girince kitap akıp gidiyor.

Kitap genel olarak güzeldi. Yazarın erkeklerin polis grubundan mesleklerde olduğu katilin kadın karakterin peşinde olduğu klasik kitaplarından. Gizli ilişkiyi öğrendikten sonra katili tabi ki anlıyorsunuz ama bu etkisinde azaltma yapmıyor. Düğün detayları çok fazlaydı bu sıkıcı oldu.
Jaclyn'nin bayan denmesinden nefret etmesi Eric'in inadına inadına söylemeleri, Eric'in kahve için her durduğu yerde soygun olması, Jacly'nin arabaları ayırt edememesi Eric'in onu galeriye götürme isteği o diyaloglar çok eğlenceliydi. Sonu ise harikaydı kesinlikle gülümseme ile kapatıyorsun kitabı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »