Aşk Mevsimi

4 puan

Alexandra on yedi yaşında bir dük kızıdır. Annesi Worthington düşesi kızının Londra sosyetesine katılabilmesi için yıllarca beklemiştir. Alex'in son üç yılı aldığı sayısız dersler ile geçmiştir. Üç abisi vardır. Stafford erkekleri yakışıklılıkları ile tanınır. En büyük abisi Weston Markisi William yirmi üç, Farrow Kontu Nicholas yirmi bir, Baxter Baronu Christoper on dokuz yaşındadır.
Alex'in çocukluktan itibaren hiç ayrılmadığı iki kız arkadaşı vardır. Langford Markisinin kızı Vivian Markwell ve Marlborough Kontunun kızı Eleanor Redburn. Onlarda Alex gibi sosyeteye takdim edilecektir. Ella kendi dönemini anlatan bir roman yazmak ister bu yüzden elinde defter sürekli notlar alır. Vivi'nin ise küçükken annesi ölmüş babası onu ve ikiz erkek kardeşlerini kendisi büyütmüştür. Babası aşk evliliği yapmış kızının da tek bir amaçla evlenmesini ister aşk için. Vivi'de ideal eş kavramına inanır.Herkes için ideal bir erkek olduğu düşüncesindedir.

Alex'in çocukluğu abileri, iki kız arkadaşı ve yan komşuları olan Gavin Sewell ile geçmiştir. Gawin şimdi Blackmoor Kontudur. Gavin'in babası Alex'in babasının en yakın çocukluk arkadaşıdır. Üç ay önce ise kont atından düşüp ölmüştür. Gawin ise bunun kaza olmadığını düşünmektedir.
O sıralarda Fransızlara gizli bilgiler satan İngiliz casuslar aranmaktadır.
Bir de ölen kont bildiklerini belgelemiştir. Bunun ve Gavin'in babasının ölümü hakkında ne bildiğini öğrenmenin peşinde olan biri vardır. Yer yer katilin düşüncelerine, yaptıklarına da yer verilmiştir.
Bir yandan casus ile uğraşılıp gerçekler öğrenilmeye çalışılırken bir yandan da ikilinin değişen duyguları ile uğraşırlar.

Kitap biraz polisiye barındırsa da çok az yer veriliyor buna. Daha çok kızların balo hazırlıkları, baloda yaptıkları, balodan kaçma istekleri, merakları, dedikoduları ile geçiyor. Aşk ise çok az büyük bir aşk yok aralarında ki o duyguyu hissedemedim. Yan karakterler hem fazlaydı hem de çok anlatılmıştı. İkiliden rol çalındı. Yazarı severim ama bu kitabı beğenmedim. Okurken sıkıldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »