Aşk Kokan Çiçekler (Chesapeake Shores #2)

5 puan

Kapak: √
İsim: √
Çeviri: √
Konu: √
Anlatım: Bu konuda bir sıkıntı yaşadım maalesef. Konusunu okuyunca çok cezp etmişti ama ilk kitapta hissettiğim durum burada fazlasıyla vardı. Kitabı gereğinden uzun buldum. İlk kitapta da aynı durum vardı ama en azından ikizler, ailesi falan derken bir yerde kendini kurtarabiliyordu. Amma bu kitapta o kadar çok malzeme varken dönüp dönüp aynı şeyleri yazmış.
İkinci kitabın avantajı aile üyelerinin katılımının daha fazla olmasıydı. Yine de şaşırtıcı bir biçimde bir kısır döngüye sokmaya başarmış. Aradığım hiçbir şey yoktu. Büyük aileler, itişmeler, didişmeler yoktu. Sanki kardeşler tam kıvama gelirken dur biraz da olgun olsunlar deyip U dönüşü yapmış yazar ve okumayı çok sevdiğim büyük aile ilişkilerini yazmayı başaramamış.

Diğer konuda kahramanlar. Sanırım bir kitabın mutlu son olması yetiyor yazarken. Ama okurken yetmedi. Sonu mutlu olsa da oraya gelene kadar olan süreç beni hiç tatmin etmedi. Hiçbir duygu hissedemedim. Temcit Pilavı gibi aynı konuları çevirip durdular. Bir kız kendini çekti bir erkek. Hele ki sonunda Bree’nin ısrarlarıyla okunan sayfalar (okuyunca anlayacaksınız) o kadar sempatiden uzaktı ki en sevmediğim, bencil ve duygusuz kadın karakter oldu.

Yine de anne-babasını, büyük annesini sevdim. Hele babaları Mick’in yeni yetme bir delikanlı gibi davranışları çok tatlıydı. Ee tabi detayları var ama onların kitabı olduğundan şimdi değinmek olmaz.

Sonuç olarak anlatım daha farklı olsa, daha kısa tutsa, karakterleri daha sempatik bulsam vs vs bir sürü öge değişse düşüncelerim daha farklı olurdu, o zamanda yazarın tarzı olmazdı zaten. Bu haliyle maalesef tarz olarak yazarla uyuşamadık. Bu seri içinde de sadece 2 kardeşi merak ediyorum, yine de çok beklentiye girmem.

10 yıl, 11 ay

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »