Arzunun Efendisi (Brotherhood of the Sword/MacAllister #1)

10 puan

Dördüncü Ravenswood Kontu Draven de Montague kral II.Henry'e sadık bir şekilde hizmet etmiştir. Kralın şampiyonudur. Zevk için babasını öldürdüğü,deli olduğu,hiç uyumayan bir şeytan olduğu,şeytanın tahtının sağ tarafını ona ayırdığı aynı zamanda bir kahraman olduğu söylenir.
Köylerine saldıran yağmalayan Hugh ile kralın karşısına çıkar. Savaşa hazırdırlar ama kral artık barış istediğinden ve ikisi de kendisinin saldırmadığını söylediğinden başka bir çözüm yolu bulur. İkisinin de elinde diğerinin değer verdiği bir şey olursa birbirlerine düşünmeden düşmanlık yapamazlar. Hugh'un üç kızı vardır ve Draven'ın de en değer verdiği şey şerefidir. Draven Hugh'a baskın yapmayıp onu rahat bırakacağına dair şerefi üzerine yemin edecektir Hugh da ona kızlarından birini verecektir. Kızı bir yıl boyunca Draven'ın yanında kalacak Hugh Draven ve halkına saldırmazsa geri dönecektir. Hugh'un bir kızı evlenmek üzeredir diğeri rahibe adayıdır ve en küçük kızı Emily'i ise vermek istemez. Onun en narinleri olduğunu,Draven'in yanında korkudan öleceğini söyleyip kabul etmez ama kral kararlıdır. Emily'i almaya gittiklerinde babasının yeryüzün de ki en narin kız dediği Emily'i kendisine asılan bir adama tavuğu öptürüp yarattığı karmaşaya gülerken bulurlar.

Emily'nin tek hayali bir eş ve anne olmaktır. Fakat babası evlenmesine izin vermez. Karısı ve iki kızı doğumda öldüğünden babası hiçbir erkeğin kızlarının ölümüne sebep olamayacağına dair yemin etmiştir. Büyük kızının evlenmesine izin vermek zorunda kalmıştır ama Emily'nn evlenmesine izin vermez. Korumacı babasına rağmen Emily aday arar bir adamın gelip kendisini almasını hayal eder. Onu almaya gelen Draven ile birbirlerini görür görmez beğenir etkilenirler.
Emily aradığı adamın Draven olduğunu düşünüp kendisine aşık etmeye çalışır benim olacaksın der ve kovalamaya başlar. Draven babasının zorlu yetiştirmesinden,zalimliğinden,yediği dayaklardan,çektiklerinden dolayı içine kapanmıştır. Güldüğü için babasının annesini öldürdüğüne şahit olmuştur ve bu yüzden hiç gülmez. Evinde yaşayan her leydi lordlarının eliyle öldürüldüğü için Emily de evine getirmek ölüm fermanını imzalamak olacağından ve krala onu koruyacağına dair yemin de ettiğinden önce uzak durmaya çalışır. Bir süre Draven kaçar Emily kovalar onu güldürmek için uğraşır. Kaçma,araya girenler,ayrılık derken kaçılmaz son.

Emily harikaydı. Kovalama sürecini keyifle okudum. Draven'ın siniriyle Emily'e zarar vermeyeceğini anlaması bir anda bir aydınlanma yaşaması çok saçmaydı ama aşkını kanıtlamak için askerler arasında çırılçıplak yürüyüşü dokuz senede altı erkek çocuk finali güzeldi. Fazla olayın olmadığı,akıcı,sıkmayan güzel bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »