Arkana Bakmadan

10 puan

Sabine Godard iki yaşındayken anne ve babasını kaybetmiştir. Ünlü düşünür ve öğretmen olan amcası tarafından yetiştirilmiştir. Amcası emekli olunca da Oxford'dan Londra'ya gelmişler ve amcası da şövalyelik nişanı almıştır.
Gelir gelmez Sabine'nin güzelliği yayılmış ve ulaşılmaz bayan olmuştur. Crosshaven Kontu da Sabine'i takibe almış ve onunla birlikte olduğunu aralarında Foye Markisinin kardeşi Edward'ın da olduğu arkadaş grubuna anlatmıştır. O zamanlar nişanlı ve evlenmek için heyecanlı olan Edward arkadaşının bu yaptığını onaylamaz ve çıkacak dedikodudan sonra Sabine'nin başına geleceklere üzülür. Aynen Foye'nin düşündüğü gibi olur ve çıkan dedikodu yüzünden Sabine ve amcası İngiltere'den ayrılmak zorunda kalır. Yalan haberler Sabine'nin amcasını hayal kırıklığına uğratsa da onu suçlamaz ve ikili amcasının yazdığı gezi günlüğü için seyahatlere çıkar.

Edward'ın düğününe iki ay kala nişanlısı Crosshaven ile kaçmıştır.Aslın da arkadaşı nişanlısının peşindedir ve dikkatleri kendilerinden uzaklaştırmak için Sabine ile ilişkisi olduğuna inandırmıştır herkesi. Kalbi kırılan Edward abisi ölünce Foye Markisi olur. Çıktığı seyahatte Türkiye'de Büyükdere de Sabine ve amcası ile yolları kesişir.

İkili hemen birbirinden etkilenir.Yeni yakınlaşmaya başladıklarında Sabine amcası ile Nazım Paşanın Kiliste'ki paşalığına gitmek zorunda kalır. Birbirini seven ikili yeniden kavuşma hayali ile ayrılır. Fakat Foye fazla dayanamaz ve arkalarından gidince Sabine'nin amcasının öldüğünü öğrenir, yanında kaldıkları paşada Sabine'i vermek istemez. Foye paşa ile para pazarlığı yapar fakat Sabine'i erkek kıyafetleri ile kaçırır. İkili kavuşmuş olsa da zorlu bir yolculuk başlar.Paşa peşlerine düşer tüm saklanmaya rağmen ikili evlenmeyi başarır. Yeni bir ayrılık yaşamaları ise kaçınılmaz olur.

Kitap önce sıkıcı başladı çok akıcı değildi. İkili tanışınca ve aşkları başlayınca o sevgilerini beğenmemek elde değil. Farklı bir konusu vardı. Öyle bilindik maceralar,olaylar yaşanmadı kendi farklı olayları,maceraları vardı üstelik büyük bir aşk,sevgi vardı.Kitabın büyük kısmı Türkiye'de geçiyor bu zaten tamamen farklı ve alışkın olmadığımız bir durum. Şu eski sevgililer ile yaşanılan durumu ise daha farklı bir hesaplaşma olur diye bekledim ama hayal kırıklığı oldu.
Biraz kasvetli bir havada geçen, nereden nereye dedirten,büyük bir aşkın olduğu güzel bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »