Arkana Bakmadan

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/03/arkana-bakmadan-carolyn-jewel-kitap.html

Carolyn Jewel'in okuduğum ikinci kitabı ve ilki kadar çok sevdiğimi söyleyebilirim. Benim için en güzel sürprizlerden biri ise şüphesiz kitabın büyük bir kısmının Osmanlı İmparatorluğu'nda geçmesi.
Sabine, döneminde parlak bir zekaya sahip olsa da kadın olduğu için arka planda kalmak zorunda olan bir hanımefendidir. Hakkında çıkan asılsız bir dedikodu sebebiyle İngiltere'den ayrılmak zorunda kalır ve tarihi yerler hakkında bir kitap yazan amcasıyla beraber yıllarını çeşitli yerlere seyahat ederek geçirir. Foye Markisi Edward ise bu dedikoduyu çıkaran kişiyle bir zamanlar yakın arkadaştır. Kalbini kıran bir olay sonrası İstanbul'a gider ve bir seyahat planı yapar. Bu sırada Sabine ile tanışır. İlk gördüğü andan itibaren ondan etkilenir, zaten dedikoduların ne kadar haksız olduğunu biliyordur ve skandal hakkında ki düşünceleri onları birbirlerine yakınlaştırır.
Ana karakterlerden birine sinirlenmeden geçen kitap tadından yenmiyor kesinlikle. Foye ve Sabine arasında geçen tutkuya, aşka, dostluğa ve sadakate kitap boyunca inanmamak imkansız.
Sabine amcasıyla beraber Kilis'e gitmek zorunda kalınca, Foye'da onu beklemeye dayanamayarak peşinden gidiyor. İşte ne olduysa o zaman oluyor.
Gerçekten çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu Arkana Bakmadan. Klasik historical romance kitaplarında yer almayan bir atmosferi konu alması, karakterlerin başından geçen şeyler ile farkını ortaya koydu. Yazarın kalemi de oldukça akıcı, özellikle erkek karakter bakış açısına bu kitapta da fazlaca üzerine düştüğünden okuması daha da keyifli oldu. Karakterlerin bitmek tükenmek bilmeyen dramlarından bu romanda eser olmadığı için kendimi olayların akışına daha rahat kaptırdım. Tabi bazı yerlerde beni deli ettiler ama çok hafif.
Kitabın sonunda beni tatmin etmeyen bir olay oldu. Karakterlerin tepkilerinin o şekilde olmasını istemezdim. Nazar boncuğu olarak kabul ediyorum o kısmı.
Çifti okuması gerçekten çok zevkliydi, aşkın yanında bolca heyecanlanmanıza sebep olacak şeyler vardı. Historical sevenler yazarı kesinlikle kaçırmamalı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »