Angelfall (Penryn & the End of Days #1)

Profil Resmi
8 puan

Bu yorum ayrıca http://kitabisevda.blogspot.com/2012/05/angelfall-penryn-end-of-days-1-kitap.html da yayınlanmıştır.
Penryn, ana karakterimizin adı bu. Kitap yarısına kadar gerçekten 5 yıldızlık gitti ama sonra sıkıcı ve tekrar eden bir hal almaya başladı. Genede harika bir kitap ama. Özellikle hem genç bir kız ile yetişkin öğelei bu kadar uyumlu bir şekilde yansıtmasıbeni büyüledi. Tekrar okunacak, ikinci kitabı merakla beklenecek bir seri.

Ana karakterimizin kardeşine olan sadıklığı gerçekten takdire şayan. Pes etmemesi, olay karşısındaki pratikliği, fedakarlığı, çözüm bulmadaki çeşitliliği ve tabiki bazen hiç şaşmayan şansı. İyi ya da kötü.

Kitabın sonu çok zayıf kalmış gibi hissettim, kitabın başında olan birşeyler eksikti. Kurgu harikaydı, özellikle yazarın durumun vahşiliğini bize aktarma biçimi muhteşemdi. Karakterlere can verme şekli gerçekten olaganüstüydü. Karakter çeşitliliği de öyle.

kitabın içinde aşk arasanız, en azından yakıcı bir aşk bunu bulamayacaksınız ama Raffe yani bir baş melek olan Rafael kızımıza boş değil, düşmüş meleklerin hiakyesini duymuş muydunuz?

Kızımızda RAf'dan etkilenmesine ragmen ortada seni seviyorumlar uçuşmuyor, zaten durum tehlikeli. Kitap hakkında hoşlandığım yönlerden biride bu.

Kitapta sırf vahşet yok, komik anlar, eğlenceli konuşmalarda var, tabi ana temaya bağlı olarak aşırıya kaçmıyor.

Melekler 2 ay kadar önce dünyayı işgal etmişlerdir. İnsanları öldüren garip yaratıklar, sokaklarda çeteler vardır. Dışarı çıkmak artık tehlikeyi davet etmek demekti. Ama insanlar yemek zorunda. Deli annesi ve belden aşağısı tutmayan kardeşiyle yemek avına çıkan Penryn bir meleğin kanatlarının kesilmesişne tanık olur ve ona yardım eder, Ne derler bilirsiniz "no good deed goes unpunished/ hiçbir iyilik cezasız kalmaz, kardeşi diğer melekler tarafından kaçırılyor ama Penryn onu geri almakta kararlı. Önce meleği iyileştiriyor, sonra bu vahşi dünyada hayatta kalmaya çabalıyor. İnsan direnişçilerle karşılaşıyor. En sonunda ise San Francisco' ya gidiyor. Ama melekler hiç varsayıldığı gibi iyi değil.

”“I never kid about my warrior demigod status.”
“Oh. My. God.” I lower my voice, having forgotten to whisper. “You are nothing but a bird with an attitude. Okay, so you have a few muscles, I’ll grant you that. But you know, a bird is nothing but a barely evolved lizard. That’s what you are.”

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »