Alev Alev

7 puan

Yirmi üç yaşında ki Jenner Redwine dört aydır masraflarını karşıladığı kendisini sömüren sevgilisinden ayrılır. Piyangodan da para çıkınca hayatı tamamen değişir.Birden telefonları susmaz olur,yardım isteyen akrabalar çıkar,nerede olduğunu bilmediği babası bile ortaya çıkar. Parayı alınca kendisi de önce fazlasıyla harcar aynı harcamaları yakın arkadaşı içinde yapar fakat bir süre sonra arkadaşının da kendisini sömürdüğünü anlar. Babası da parasını çalınca Florida'ya taşınır. Aradan geçen yedi yılda yeni bir çevre yapar,kazandığı parayı katlar ve iki katı daha zengin konuma gelir.Yakın arkadaşının ısrarı üzerine yardım için bir gemi yolculuğuna çıkıncada hayatı bambaşka bir hal alır.

Cael hükümet ajanıdır. Vatan hainliği yaptığından şüphelenilen gemide ki Frank Larkin'i izlemesi istenir. Adamın odasının yanında ki süite kendi adamlarını yerleştirir fakat adam çok şüpheci olduğundan yanında ki odalarda kalan kişileri değiştirir. Odalardan birinin sahibi de Jenner ve arkadaşıdır. Bu yüzden Jenner'ın arkadaşını kaçırıp arkadaşının iyiliği için Jenner'ın istenileni yapmasını sağlarlar.Sevgilisinden ayrılmış gibi yapan ve ilk görüşte kendisine aşık olan Cael ile odasına dönüp sevgilisi gibi davranmak zorundadır.

İlk görüşte ikilide birbirinden etkilenir ama Jenner kaçırıldığı ve sürekli Cael ile kelepçelendiği için önce aralarında bir savaş başlatır.Sonra yakalanmam dese de Stockholm sendromuna tutulduğunu zanneder fakat gerçekleri anlaması çok fazla sürmez.

Kitap çok detaylı uzun uzun anlatılmıştı özellikle ilk bölümler.Öyle yavaş başladı ki ve uzun bir süre de hiç akmadı.Aslında konu harika ama işleyiş öyle değil. Resmen konu elinde patlamış yazarın.İkili arasında duygu asla hissedilmiyor,adam akıllı muhabbet,paylaşım yok.Sanki polisiye bir kitapta araya bir iki aşk kelimesi yerleştirelim gibi olmuş ama bundan kitapta aşk kelimeleri olduğu anlaşılmasın çünkü asla öyle bir durum yok.Yazarı çok severim ama en sevmediğim kitabı oldu diyebilirim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »