Aldatma

8 puan

Kitap bir kadının öldürülmesiyle başlar. Daha sonra
Peter Simon'ın yolculuğu ile devam eder. Arkadaşı ile yelken yapmaya gitmiştir. Her zaman mola verdikleri yerde durup karısı Laura'ı aramış her zaman yemek yedikleri Henri ve Nadine'nin yerine gidip akşam arayacağına dair de söz vermiştir. Laura kocası aramayınca merak edip arar fakat ulaşamaz. Laura Peter'in ikinci eşidir ve iki yaşında bir kızları var.
Kocasına hala ulaşamayınca arkadaşı Christopher'ı arar. Peter ile buluşup tekneyle çıkacaklardır fakat Peter gelmemiş oda Laura arayana kadar önemsememiştir. Ondan da bilgi alamayınca Henri'nin yerini arar. Kocası akşam oraya yemeğe gitmiştir sonra da ayrılmıştır. Kocasının iş yerini araştırdığında iflas ettiğini öğrenir. Provencea'a kocasını aramaya gider. Kocasının evlerine hiç gitmediğini anlar ve araştırmasına devam eder.

Bir de Catherine Michaud var. On üç yaşından beri çektiği bir hastalığı vardır. Yüzünde büyük sivilceler çıkar ve izler,lekeler,kızarıklıklar bırakır.Bu yüzden yüzüne bakmak onun için işkencedir. Kuzeni Henri'e aşıktır. Henri'nin restoranı Peter ile Laura'nın sürekli gittiği mekandır. Eşi Nadine ile de araları iyi değildir.
Nadine'nin ailesi yoksulluk içindedir. Babası sürekli başka kadınlar ile birlikte olduğundan evden kurtulmak için tek çaresi Henri olmuştur. Bu yüzden Henry ile evlenmiştir. Önce evliliği iyiyken daha sonra kötü gitmiştir.

Laura kocasını ararken öldürüldüğünü öğrenir. Kocasının dört yıldır Nadine ile bir ilişkisinin olduğunu da öğrenir. Üstelik birlikte gideceklerdir.
Kocasının ölüm şekli ile benzer ölümler olduğundan orada kalması gerekir. Şüpheliler çoğalır ama Laura hiç ummadığı bir gerçekle karşılaşır.

Başlarda ağır ilerlese de sonradan toparlayan bir kitaptı. Nadine'den nefret etttim. Laura'nın yaşadığı hayal kırıklığı diğer karakterlerin de hayatlarında olanlar ruh halleri güzel yansıtılmıştı. Sıkılmadan okudum güzel bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »