Agapi Ölümsüz Aşk

9 puan

Jane dört yaşındayken babası onları bırakıp gitmiştir. Büyükannesinin Paris'te çiçekçi dükkanı vardır. Sonra annesi devralmış annesi öldükten sonra Flower Lady'yi Jane devralmıştır. Hayatı evi dükkanı arasında geçer. Noel günü doğum günüdür. Tanımadığı birinden bir mektup alır. Doğduğunda ona bir yetenek bahşedilmiştir. Yetenek yıllar boyu seçilmiş az sayıda kişiye geçen ve diğerlerinin göremediği aşkı gösteren bir yetenektir. Bu yeteneğin bir sonraki doğum gününe, otuz yaşına gireceği günün gün batımına kadar tamamlanması gereken bir görevi vardır. Jane başarısız ilişkilerinden dolayı aşkla ilgili hiçbir şey göremediğinden emindir. Bunun önce şaka olduğunu düşünür fakat sonra mektubu gönderen kadına gider. 1893 yılında Paris'te Elodie isimli fakir, güzel bir kız çiçek satarmış, Tezgahını kont Luc ve kontesin evlerinin hemen dışına açarmış. Kocasının Elodie'ye hediyeler alıp, aşık olduğunu anlayan kontes çok kıskanmıştır. Evlilikleri iki varlıklı aile arasında iş anlaşmasıdır. Kontesin kalbinde çok az sevgi vardır fakat kıskanıp utanmıştır. Elodie'nin Luc'un davetlisi olarak katılacağı maskeli balo gecesinde intikamını almaya karar vermiştir. Elodie'ye zarar vermesi için hedefini felç, frengi, kör, sağır yapacak kadar güçlü büyüler yapan çingene bir adamla anlaşmıştır. Fakat adam elini Elodie'ye uzattığında aşkın ruhunu çok yoğun bir şekilde hissetmiştir. Onun yanındayken çok büyük bir aşkla birlikte olduğundan Elodie'ye büyü yapmak istememiştir. Tam tersini yapıp onu lanetlemiş bir yetenek vermiştir. Aşkı görebilme yeteneği vermiştir. Bu yetenekle birlikte önemli bir görevde vermiştir. Kendi hayatında aşkı yaşayabilmesi için altı tür aşkı tanımlaması gerekiyordur. Jane'nin otuzuncu yaş gününün gün batımından önce bu yeteneğin koşullarının tamamlanması gerekiyordur. Bunları görüp her bir kategori için iki tarafın adlarını, hikayelerini kaydetmelidir. Yoksa aşkı yaşama yeteneğini kaybedecektir. Eros, Ludus, Storge, Pragma, Mania, Agapi bunları tanımlaması ve başarılı olması gerekir. Görevi tamamladıktan isimleri kitaba yazdıktan sonra bu yeteneğe sahip olacak bir sonraki kadını belirleyene kadar kitap Jane'de kalacaktır. Bir çocuk olacak ve doğduğu gün ona çekilecek, kim olduğunu bilecektir.

Doğduğu gün Jane'ye verilen bu yetenek on dört kişide vardır. Bazıları efsaneyi tamamlamış hayatlarına yön vermiştir. Bazıları yapamamıştır. Bu yeteneğe sahip kadınların hepsinin gözleri yeşildir. Jane'nin hayatı tüm hayatı boyunca sorunlu olmuştur. Yeteneğinden dolayı olduğunu gerçek bir aşk gördüğünde görüşünün bulanıklaştığı fark eder. Yeni öğrendiklerinden sonra hayatı değişir ve arkadaşları sayesinde farklı aşkları görmeye başlar.

Arkadaşı Elaine'nin mükemmel bir evliliği, yuvası, çocukları vardır. Mükemmel hayatının evliliğinin içinde göz ardı edemeyeceği bir kopukluk vardır. Yeni komşuları Charles'ı görür görmez aşık olur.
Arkadaşı ve yanında çalışan Lo eşi ile boşanma aşamasında olan ve çiçek almaya gelen Grant ile tanışır.
Çapkın, ciddi ilişkiler yaşamayan abisi Flynn karşı apartmanda oturan her gün görüp, izlediği, çömlek yapan geçmişi, işi ile ilgili yalan söyleyen kocası yüzünden üzgün olan Celeste'ye aşık olur. Tanımadan, hiç konuşmadan aşık olurlar.
Kuaför olan hamile arkadaşı Mary'nin müzisyen kocası aşık olup gittiği yerden dönmez. Mutfaklarını yenileyen müteahhit Luca'ya aşık olur.
Büfesi olan yaşlı Mel ve ondan tamamen farklı zengin, gösterişli Vivian arasında bir aşk doğar.
Aralarında büyük bir aşk olan arkadaşı Katie ve enlendiği Josh. Çevresindekiler sayesinde Jane aradan geçen bir yılda yolculuğunu tamamlar ve kendisi de abisinin partisinde yazar olan Cam ile tanışır ve aşkı bulur.

Yazarın kitaplarından farklı bir tarzdaydı. Genelde geçmiş, günümüz bölümleri olurdu bu kez sadece girişte geçmişten sadece çok kısa bir bölüm verilir. Aşkın farklı altı türünün anlatıldığı altı aşk hikayesi var. Farklı ama güzel bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »