1Q84

5 puan

Yazarın hatırladığım kadarıyla üç kitabını okudum. Okuduklarım konusundaki genel fikrim hemen hemen aynı ama özellikle bu kitapla ilgili bir hayal kırıklığım var. Benim gibi çok merak edip bana soranlara da fikir vermek için yazıyorum.

Herkes okuyor, övüyor. Merak ediyorum. Pahalı ama bu kadar değerliyse kitaplıkta bulunsun çocuklar da mutlaka bir gün okur diyorum. Kitabın arkasında da "nefesinizi kesecek bir macera" gibi bir şeyler yazıyor. Almak farz oluyor. O heyecanla gelen kitap 1256 sayfa olmasına rağmen iki güne bitiyor. Kapağı kapatıyorum ve kendime soruyorum. Ben şimdi ne okudum?
Size de soruyorum. 1256 sayfa iki günde bittiğine göre bu kitap iyi midir? Bu kadar sayfa okuduktan sonra hiçbir şey hissetirmeyen, etkilenmeyen kitap olabilir mi?

Kitabı 2013 yılında okudum. Konusunu hala hatırlıyorum. Özellikle bir bölümünde mide bulandırıcı bir detaydan hiç gerekmediği halde bahsetmesinin sebebi neydi diyorum.
Bunca yıl ve bu üç kitaptan sonra vardığım sonuç: Yazar çok akıllı. "Koşmasaydım Yazamadım" isimli kitabında orada koştum, burada koştum, şöyle koştum, böyle koşamadım diye diye kitabı okuttu bana. Gel gör ki içimden ne koşmak geldi ne de yazmak.
Bence yazar bize bir şeyleri çok güzel anlatıyor ama yaşatmıyor, özletmiyor, hayal ettirmiyor, kızdırmıyor bile.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »