cemilbehic, 60 adet değerlendirme yapmış.  (3/9)
Gog
Gog

8

Kitap,kurgusuyla baş kahramanıyla çağdaşlarından farklı bir yerde duruyor. Ben -ilk baskısından okuduğum için belki de sonradan düzeltilmiştir- çeviriyi yeterli bulmadım. Papini'nin diğer kitaplarını okuma isteği uyandırdı bende bu kitap.

Açlık
Tutsaklar
Tutsaklar

10

2.Dünya Savaşı sırasında tutsak düşen Almanların hayat hikayelerinin dönemin tarihsel olaylarıyla birlikte anlatıldığı bir kitap. Amerika'nın yaklaşık 380.000 Alman askerini tutsak olarak topraklarında bulundurduğunu öğrendim bu kitapta. Tutsakların Almanya'nın yenilgisi kesinleşinceye kadar Amerikalılarca fena ğırlanmadığı ancak Almanların yenilgisi ilan edilince koşulların tutsakların için zorlaştığı anlatılıyor. Winston,Camel sigara fabrikalarında,pamuk ve mısır tarlalarında,muhtelif fabrikalarda düşük bir ücret karşılığında çalışan Almanların sayesinde Amerikalılar o dönemin miktarıyla çok büyük bir kar-230 milyon dolar- sağlamış. Daha fazlası için kitabı almanızı öneririm.

Taşı Kim Atacak
Sönmüş Yıldızlar
Akademik Hürriyet ve Akademik Anarşi
Akademik Hürriyet ve Akademik Anarşi

10

Amerika'daki öğrenci olayları üzerinden üniversitenin işlevini,öğrencilerin toplumsal hareketlerinin kaynağını,akademik özgürlüğün ne anlama geldiğini örnekleriyle somut bir şekilde inceleyen bir yazarın kitabını okudum.Konunun meraklılarına tavsiye olunur. Bir de farklı bakış açılarına sahip kişilerin bu konuyla alakalı eserlerini okumakta fayda görüyorum.

Sürgün ve Krallık
Sürgün ve Krallık

10

Albert Camus, öyküde de oldukça başarılı. Hikayelerinin anlaşılmasının oldukça güç olduğunu belirtmekle birlikte bu zorluğun içerisinde Camus anlatma kabiliyetini,evreni kavrayışını ve en önemlisi felsefesini öykülerinde çok güzel aktarıyor. Her bir cümlesi emek isteyen,düşünmeye yönelten öykülerini kavramak için titiz bir çalışma gerekiyor. Ben hikayeler içerisinde en çok "Jonas veya Sanatçı İş Başında" öyküsünü beğendim. Rollo May'in Yaratma Cesareti kitabıyla bu öyküyü birlikte okumakta yarar olduğunu düşünüyorum.Bir yazı konusu olabilir benim için. Öykülerdeki konuyu anlayabilmek için öykünün geçtiği ülkenin toplumsal koşullarını,dönemin koşullarını iyi bilmek gerekiyor. Yani biraz tarih bilgisi de gerekiyor öyküleri anlamak noktasında. Okuyucudan bu kadar çok şey bekleyen bir kitap için doğal olarak bazı internet sitelerinde ve blog sitelerinde okuyucuları yanıltıcı yorumlar görmekteyiz. Kitabın zor olduğu konusunda birleşenlerin durumunu anlayabiliyorum!