bibliyowoman, 32 adet değerlendirme yapmış.  (2/5)
Çocuk Kalbi
Çocuk Kalbi

9

Bir zamanlar bütün çocuklara tavsiye edilen bir kitaptı. Bir çocuğun gözünden hayatı anlatıyordu. Zaman öyle değişti ki, şimdiki çocuklara cazip gelir mi, bilemiyorum. Kitabın bir çok bölümden oluşması uzun kitap okumakta zorlana çocuklara çok uygun. Benim için, biraz aşırı duygusal ama çok güzel bir kitaptı.

Sessiz Bir Ölüm
Sessiz Bir Ölüm

7

Simone de Beauvoir annesi üzerinden hayat- ölüm ve kadınların toplumdaki yerini sorguluyor. Onun kişisel deneyimlerinin hayatına nasıl yön verdiğini daha iyi anlıyorsunuz. Annesi gibi olmak istemediğini fark ediyorsunuz. Konu bilindik olmakla birlikte yazar ve yaşamı eseri çekici kılıyor.

Denizler Altında 20 Bin Fersah
Denizler Altında 20 Bin Fersah

7

Dönemi için çok ileri düzeyde bir kitap. Amerika Birleşik Devletleri ilk nükleer enerji ile çalışan denizaltısına Natillus adını vermişti. Fakat günümüz gençleri için ne ifade eder bilemiyorum.

Ben Sana Mecburum
Kırmızı Pazartesi
Kırmızı Pazartesi

10

Klasik bir konuyu anlatım zenginliği ve düz olmayan bir kurguyla anlatmış. Edebiyatın bir sanat olduğuna bu kitap mükemmel bir örnek.

Benim Hüzünlü Orospularım
Benim Hüzünlü Orospularım

5

Yazarın okuduğum diğer eserlerinden biraz daha yavan, ama sadece tensel beraberlikler yaşayan yaşlı bir erkeğin yalnızlığını anlatması bakımından güzel.

Pastoral Senfoni
Pastoral Senfoni

8

Klasik bir konu aslında, ama iyi bir yazarın elinde bir sanat eserine dönüşüyor. Güzel bir aşkı anlatıyor.