ramis

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
ramis okumak istiyor.
Yeniçeri

Yeniçeriyi dünyanın ilk teşkilatlı ve meslekî ordusu olarak gören ve gösteren Necip Fazıla göre, Yeniçeri, kuruluşundan sonraki ilk iki asır içinde ideal askerdir ve devletinin gayesine ve ahlakına bağlıdır. Tanzimata kadar sürecek olan sonraki üç asır içindeyse bizzat devlet süikastçısı bir âsidir. Yeniçerinin bu çöküşü, ruhî ve sosyal bir müessire, iman vecd ve aşkının gönüllerden uçup gitmesine bağlıdır ve Yeniçeri, bu korkunç ve hazin tecelliyi göstermekte sadece bir vesiledir. Bu eser, müellifinin bizzat belirttiği gibi, tarihî rezalet ve fecaatlerin bir hikâyesi olarak kaleme alınmış olmaktan ziyade, Yeniçerinin işe nereden başlayıp, işi nerede bitirdiğini göstermek ve bunun ruhî ve sosyal müessirlerini çerçevelemek gayesiyle yazılmıştır.

Yeniçeriyi dünyanın ilk teşkilatlı ve meslekî ordusu olarak gören ve gösteren Necip Fazıla göre, Yeniçeri, kuruluşundan sonraki ilk iki asır içinde ideal askerdir ve devletinin gayesine ve ahlakına bağlıdır. Tanzimata kadar sürecek olan sonraki üç as... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 4 ay
Profil Resmi
ramis okumak istiyor.
Sırdaş

Modern Musevî yaşamı hakkında altı kitabın yazarı ANITA DIAMANT, uluslararası çapta çok satan kitabı Kırmızı Çadırda, eski dünyanın kadınlarının yaşamlarını başarılı bir şekilde yeniden canlandırmış ve Kutsal Kitapta adı geçen annelerin ve kızların oluşturduğu bir ailenin tutkularını, yaşamlarındaki gel-gitleri irdelemiştir. Sırdaş isimli romanında ise yazar hikâye anlatmadaki ustalığını ve duyguları yansıtmadaki başarısını modern kadınların yaşamlarını anlatmada kullanmış, evlilik ve kariyer, annelik ve arkadaşlık dengelerini oluşturan hassas noktalara değinmiştir.

Kendine özgü, zekice kurgulanmış esprili üslubuyla, Diamant kadınların arkadaşlıklarının doğasını, gücünü ve gerekliliğini anlatmaktadır. Sırdaş, acı kayıpların trajedisini, aile sırlarının insanı yiyip bitiren yönlerini ve son olarak da dostluğun kurtarıcı gücünü anlatan zengin ve dokunaklı bir kitap.

Modern Musevî yaşamı hakkında altı kitabın yazarı ANITA DIAMANT, uluslararası çapta çok satan kitabı Kırmızı Çadırda, eski dünyanın kadınlarının yaşamlarını başarılı bir şekilde yeniden canlandırmış ve Kutsal Kitapta adı geçen annelerin ve kızların o... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 4 ay
Profil Resmi
ramis, 2015 Okuma Hedefi için kendine 36 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 0 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%0
2015 Okuma Hedefi

2015'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2015'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

9 yıl, 4 ay
Daha Fazla Göster

ramis şu an ne okuyor?

ramis şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.