öylesinebiri

Hakkında: 
Herkes gibi herkesten farklı olduğunu düşünen öylesine biriyim... Uyudukça uyuyasım okudukça okuyasım geliyor...
184 takip ettiği ve 239 takip edeni var. 440 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

öylesinebiri, 2021 Okuma Hedefi için kendine 80 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 0 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%0
2021 Okuma Hedefi

2021'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2021'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

3 yıl, 2 ay
öylesinebiri bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 3 yıl, 2 ay
öylesinebiri okumuş bitirmiş.
Fantastik Whipple Ailesi

Dünya rekoru kıran her aileye bir Arthur Whipple lazım.

Whipple ailesini herkes tanır çünkü onlar dün­yanın en çok rekor kıran ailesidir.

Ailenin tek bir yüz karası vardır... Arthur. On iki kardeşinin aksine bir dünya rekoru bile kıramamıştır. Ancak ailenin diğer fertlerinin de rekor kitaplarındaki yeri sallan­tıdadır! Beklenmeyen bir dizi facia, Whipple ailesinin ününü tehlikeye sokar. İpuçları bunların arkasında bir lanet olduğunu göstermektedir. Arthur’un ise başka bir teorisi var­dır. Birbirinden tuhaf boyutlarda iki korkunç palyaço hep tam da işler ters gitmeden önce ortaya çıkmaktadır. Ailesinin rekorlarını, hatta belki de hayatını kurtarmak hiç rekoru olma­yan Arthur’a düşecektir.

“Renkli, rekorlu, ralli hızında, raydan çıkmış, rampadan fırlamış roket gibi bir hikaye! Hem de bir önceki cümleden daha fazla R içeriyor!”

Robert Paul Wes­ton, The Creature Department’ın yazarı

Dünya rekoru kıran her aileye bir Arthur Whipple lazım.

Whipple ailesini herkes tanır çünkü onlar dün­yanın en çok rekor kıran ailesidir.

Ailenin tek bir yüz karası vardır... Arthur. On iki kardeşinin aksine bir dünya rekoru bile kıramamıştır. ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 3 yıl, 2 ay
öylesinebiri bir kitabın resmini değiştirdi.
Perde ve Mana

Aklın amel defteri bir hayli kabarık. Sevabı mı yoksa günahı mı daha çok, söylemek zor. İnsanların hayatını kolaylaştıran icatları yapan da Elhamra Sarayı’nı ve Selimiye’yi inşa eden de akıl, milyonlarca insanın ölümüne neden olan savaşları yöneten de kitlesel imha silahlarını yapan da akıl. Elbette farklı akıllar bunlar. Dolayısıyla temel soru şu: Bu fark nereden geliyor? Akıl, kendi özündeki iyiliği unutup neden kötülüğe râm oluyor? Kötüyü kutsayan ve meşrulaştıran akıl nasıl bir varlıktır? Kendi tabiatına ihanet eden bir akılla nasıl mücadele edilir? Elinizdeki kitap bu sorulara cevap ararken akıl, kalp, ruh, mânâ, hakikat ve varlık kavramlarını yerli yerine oturtmayı ve aralarındaki bütünleyici ilişkiyi ortaya koymayı hedefliyor.

Aklın amel defteri bir hayli kabarık. Sevabı mı yoksa günahı mı daha çok, söylemek zor. İnsanların hayatını kolaylaştıran icatları yapan da Elhamra Sarayı’nı ve Selimiye’yi inşa eden de akıl, milyonlarca insanın ölümüne neden olan savaşları yöneten d... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 3 yıl, 3 ay
öylesinebiri bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 3 yıl, 3 ay
öylesinebiri okumuş bitirmiş.
İnsanın Anlam Arayışı

20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor Frankl, otuzun üzerinde yabancı dile çevrilen ve bütün dünyada 12 milyondan fazla satan İnsanın Anlam Arayışı‘nda, kurucusu olduğu logoterapinin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatmaktadır.

Okurlar, Frankl'ın tasvir ettiği toplama kampının, dünyayı daha büyük bir hapishane olarak kavramamızı sağlayacak parlak bir metafora dönüştüğünü fark edecektir. Gasset, Heidegger ve Sartre'dan aşina olduğumuz düşünceler ışığında, varoluşun çetin koşullarında “anlam”ı keşfetmemize yardım edecek süreci anlatan Frankl, “İnsanı insan yapan nedir?” sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor.

“Gerçekten ihtiyaç duyulan şey, yaşama yönelik tutumumuzdaki temel bir değişmeydi. Yaşamdan ne beklediğimizin gerçekten önemli olmadığını, asıl önemli olan şeyin yaşamın bizden ne beklediği olduğunu öğrenmemiz ve dahası umutsuz insanlara öğretmemiz gerekiyordu. Yaşamın anlamı hakkında sorular sormayı bırakmamız, bunun yerine kendimizi yaşam tarafından her gün, her saat sorgulanan birileri olarak düşünmemiz gerekirdi. Yanıtımızın konuşma ya da meditasyondan değil, doğru eylemden ve doğru yaşam biçiminden oluşması gerekiyordu. Nihai anlamda yaşam, sorunlara doğru çözümler bulmak ve her birey için kesintisiz olarak koyduğu görevleri yerine getirme sorumluluğunu almak anlamına gelir.”

20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor Frankl, otuzun üzerinde yabancı dile çevrilen ve bütün dünyada 12 milyondan fazla satan İnsanın Anlam Arayışı‘nda, kurucusu olduğu logoterapinin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama ka... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 3 yıl, 3 ay
Daha Fazla Göster

öylesinebiri şu an ne okuyor?

Ağaçtaki Kız

%0

Favori Yazarları (7 yazar)

Favori yazarı yok.