ömer66

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
ömer66 okumak istiyor.
Bekleyiş

Askeri doktor olan Ling Kong, yaşlı anne babasının ısrarıyla, iyi huylu ama basit bir kız olan Shuyu ile evlenir. Ancak karısıyla hiçbir şeyi paylaşamaz. Lin başka bir şehirdeki askeri bir hastaneye tayin olunca, evinden ayrılır ve ailesini yılda sadece on gün ziyaret edebilir. Genç adam işi ve kitaplarıyla doldurduğu hayatından şikayetçi değildir. Ancak hemşire Mannaya aşık olunca karısından ayrılıp onunla evlenmek ister. Karısını boşanmaya razı etmek için köyüne gider, ama Shuyu yılda ancak on gün görebildiği kocasından vazgeçmek istemez. Lin ile Manna on sekiz yıl boyunca, komünist rejimin baskısı altında Shuyunun boşanmaya razı olmasını beklerler. Sonunda aşkın gücünün zamanın acımasızlığına karşı kazandığı zafere rağmen, hayat başka bir Bekleyişe mi dönüşecektir?
Ha Jin şiirsel bir yalınlıkla, ustaca aktardığı öyküsünün arka planında, Çin gelenekleriyle komünist devrimin koşullarını kara mizaha kaçan bir yorumla sergilerken, Mannayı devrimci, modern Çinli gencin, Shuyuyu geleneksel Çinli kadının; Lini ise iki uç arasında çaresiz kalan, batı kültürüne aşina aydının simgesi olarak kullanmış.
Ha Jin, post-modern bir çağda realist bir üslupta yazmayı sürdürebilen en usta yazarlardan biri.

Askeri doktor olan Ling Kong, yaşlı anne babasının ısrarıyla, iyi huylu ama basit bir kız olan Shuyu ile evlenir. Ancak karısıyla hiçbir şeyi paylaşamaz. Lin başka bir şehirdeki askeri bir hastaneye tayin olunca, evinden ayrılır ve ailesini yılda sad... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 4 ay
Daha Fazla Göster

ömer66 şu an ne okuyor?

ömer66 şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.