nymia

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
nymia kütüphanesine ekledi.
Boş Koltuk

Eşi benzeri olmayan bir hikâye anlatıcısı J.K. Rowling'den...

Küçük bir kasaba hakkında büyük bir roman.

Barry Fairbrother kırklı yaşlarının başında beklenmedik bir şekilde hayata gözlerini yumar. Bu ani ölüm yaşadığı kasabanın halkı için büyük bir şok olacaktır.

Arnavutkaldırımlı meydanı ve eski kilisesiyle Pagford, sıradan bir İngiliz kırsalı gibi görünse de bu tatlı görüntüsünün ardında bir savaş sürmektedir. Zenginler fakirlerle, gençler ebeveynleriyle, kadınlar kocalarıyla, öğretmenler öğrencileriyle sürekli bir çatışma halindedir. Pagford kesinlikle göründüğü gibi bir yer değildir.

Belediye Meclisi'nde Barry'den boşalan koltuk, kasabanın görüp göreceği en büyük savaşın tetikleyicisi olacaktır.

Türlü düzenbazlıklar ve hırsla süren, herkesin birbirinin foyasını ortaya çıkaracağı seçim savaşında zafer kimin olacaktır?

Eşi benzeri olmayan bir hikâye anlatıcısı J.K. Rowling'den...

Küçük bir kasaba hakkında büyük bir roman.

Barry Fairbrother kırklı yaşlarının başında beklenmedik bir şekilde hayata gözlerini yumar. Bu ani ölüm yaşadığı kasabanın halkı için ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 9 ay
Profil Resmi
nymia kütüphanesine ekledi.
Suikastçının şarkısı

Hindistan'ın Gucerat eyaletinde, kimliği bilinmeyen ortaçağ sufisi Pir Bawa'nın türbesi Karsan Dargawalla'nın ailesinin evi ve geçim kaynağıdır. Her dinden insana açık, her derde deva türbenin koruyuculuğunu babasından sonra Karsan üstlenecektir.
Bu ağır sorumluluğu taşımak istemeyen Karsan, talihinin de yardımıyla ABD'ye Harvard Üniversitesi'ne gider. Yabancı bir kültürde, gerçekten kim olduğunu bulmaya, çocukluğunun öykülerini, şarkılarını unutup yepyeni biri olmaya çalışır.
Ancak ülkesini terk ettikten otuz yıl sonra, büyük bir kişisel trajedinin ardından, milliyetçiliğin ve şiddetin kol gezdiği Hindistan'a döner. Türbe yıkılmış, kutsal addedilen babası öldürülmüştür. Karsan'ın geçmişinin ve kimliğinin parçalarını toplamasının ve türbenin kurucusu gizemli sufinin kimliğini açığa çıkarmasının zamanı gelmiştir.

Basından
"Şiirsel…Zengin bir hayal gücünün eseri…Akıllı ve yaratıcı bir hikayecinin elinden çıkma."
Kirkus Reviews

"Vassanji'nin Hindistan'ın bağımsızlık sonrası coşkun milliyetçiliği hicvinde Rohinton Mistry'nin yankıları var. Ancak geçmişi iyi anlayarak çözüme ulaşılabileceği konusunda V. S. Naipaul, kişisel anlatım ve efsanelerden oluşan bir tarihin açığa çıkartılmasında Salman Rushdie'nin izleri var. Ama Karsan'ın düşüncelerindeki sessiz lirizm, mekânların özenle canlandırılması, yazarın karakterlerine duyduğu sıcaklık, hikâyeye sinmiş merhamet: Tüm bunlar Vassanji'nin tarzı."
Washington Post

"Suikastçinin Şarkısı iyi edebiyatın göstergelerinden birini, hem özel hem evrensel olma özelliğini taşıyor."
Guardian

"Çok güzel ve aynı zamanda da cesur bir kitap. Hem Batı'da hem Doğu'da köktendincilerin sade ve basit inanç fikriyle alay ettikleri bir dönemde, Vassanji ruhun önemini vurguluyor. Ve doğrusu ruh da değişiyor."
Globe and Mail (2007 yılının en iyi kitabı)

"Kitap bitiyor ve uyuyamıyorsunuz. Hikâye ve karakterler rüyalarınıza giriyor. Unutulmaz bir roman."

Hindistan'ın Gucerat eyaletinde, kimliği bilinmeyen ortaçağ sufisi Pir Bawa'nın türbesi Karsan Dargawalla'nın ailesinin evi ve geçim kaynağıdır. Her dinden insana açık, her derde deva türbenin koruyuculuğunu babasından sonra Karsan üst... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 9 ay
Profil Resmi
nymia şu an okuyor.
Kara Kafa

Yolculuk, kendini keşfetmektir.

Vedalaşmadı. Telefon numarası bırakmadı. Geri dönmeyi de düşünmedi –hem de hiç.

Pulitzer ödüllü romancı Oscar Hijuelos, kendini ‘dışarıda’ hissetmiş olan herkes için, büyük bir kararla başlayan, doğru ve yanlış kimlikler ve kaçarken yanımıza aldığımız ne varsa hepsiyle ilgili unutulmaz bir yolculuğa hayat veriyor ve Kara Kafa için ‘İlk gençlik çağlarımda böyle bir kitap okumuş olmayı isterdim,’ diyor.

15 yaşındaki Rico Fuentes’in yaşam hiçbir zaman kolay olmadı. Çocukluğunun bir kısmını hastanede geçirdi, annesi, perişan hayatı yüzünden onu suçladı, onu çok seven babası bir alkolik ve açık renkli Kübalı ten rengi sebebiyle yaşıtları tarafından dışlanıyor.

İşte bu yüzden Rico, Wisconsin’e gidecek. Orada fazla dikkat çekmeyebilir. Orası, sütün ve balın topraklarıdır. Rico için son çaredir. Rico, Harlem’i terk ederek varlığının büyük bir kısmını arkasında bırakır. Ama hiç unutmamak gerekir ki asla beyaz bir çocuğunki gibi normal bir hayatı olmayacaktır. Çünkü bazı şeyler geride bırakılamaz, unutulamaz ya da terk edilemez. Bunlar, hep sizinle olacak şeylerdir, daima…Binlerce kilometre gitseniz dahi peşinizi bırakmazlar.

Oscar Hijuelos bu özgün anlatıda duygusallığı, mizahı ve hüznü bir potada birleştiriyor, kimlik bunalımına yepyeni bir yorum ekliyor. Rico Fuentes, ödüllü, usta bir yazarın kaleminden çıkma, uzun süre unutulmayacak bir karakter.

Yolculuk, kendini keşfetmektir.

Vedalaşmadı. Telefon numarası bırakmadı. Geri dönmeyi de düşünmedi –hem de hiç.

Pulitzer ödüllü romancı Oscar Hijuelos, kendini ‘dışarıda’ hissetmiş olan herkes için, büyük bir kararla başlayan, doğru ve yanlış k... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 9 ay
Daha Fazla Göster

nymia şu an ne okuyor?

Kara Kafa

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.