kitap000111

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

kitap000111 okumak istiyor.
Samanyolu

Bugün, yediden yetmişe herkesin dilinde olan şarkıya da adını veren roman, Kerime Nadirin Samanyolunu sinemaya aktarma teklifini kabul etmesiyle ölümsüzleşir. Okurun romanda bulacağı konu, yine bir karasevdadır elbette ama farklı mekân ve kahramanlarda ve bu romana özgü biricikliği içinde bir karasevda.Romanın filme aktarılması ve bir kez daha ölümsüzlük kazanmasının öyküsünü ise Selim İlerinin Samanyoluna yazdığı giriş yazısından okuyalım:1959 yılının ilkyazında Neriman Köksal, Kerime Nadire telefon eder, Pesen Film adına bir ricası vardır: yapımcı, yönetmen Nevzat Pesen Samanyolunu beyazperdeye aktarmak istemektedir.Buluşulur; o gün ‘görkemli güzelliği içindeki Neriman Köksal, Nevzat Pesen ve yönetmen Orhan Elmas, romancıya önerilerini söylerler. Kerime Nadir senaryoyu yazmaya başlar. Başrollerde Belgin Dorukla Göksel Arsoy oynayacaklardır.Samanyolunun ilk çevrimi büyük başarı sağlar. Yine aradan yıllar geçecek, eser, ikinci kez aktarılacaktır beyazperdeye. Hülya Koçyiğitle Ediz Hunun Samanyolu ilkinden de etkili olur; Samanyolu şarkısıyla bütün yurtta yankılanır.

Bugün, yediden yetmişe herkesin dilinde olan şarkıya da adını veren roman, Kerime Nadirin Samanyolunu sinemaya aktarma teklifini kabul etmesiyle ölümsüzleşir. Okurun romanda bulacağı konu, yine bir karasevdadır elbette ama farklı mekân ve kahramanlar... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 5 ay
kitap000111 okumak istiyor.
Bukre

Güzellik, bakmayı bilen gözdedir sevgilim. Artık kendime layık olanı seçebiliyorum sayende. Bir insanın gözlerine bakıp, kalbini görebiliyorum her seferinde. Eskisi gibi değilim. Neden mi senden çok daha öndeyim? Herkesin dünyası kendi gördüğü kadardır sevgilim. Sen önüne bakarken, ben uzakları ezberledim. Sen olup bitenlerle ilgilenirken, ben olmayanın izindeydim.

Çivi çiviyi sökermiş, yalnızlığı kanatan hüzünlü şarkılar, yalnızlığa iyi gelirmiş. İşte ben bu şekilde hayata karşı direndim. Keşke bana akıl vereceğine, aklımı alacak kadar beni sevseydin. Ben, bir çocukluk edip büyüdüm işte! Sen büyümüşsün ama doğmamışsın bile. Ben, senin doğrundum sevgili. Ötekiler gelip geçerdi. Sen doğru olanı değil, geçerli olanı seçtin. Terk etmek kazanan olmaya yeter zannettin.

Bana, bir veba busesi bırakıp gittin; bak şimdi yerini başkaları aldı. Bu aşkın vebası sende, busesi bende kaldı. Seçtiğin yolda sana mutluluklar diliyorum. Unutmak alışmaktır. Unutursun demiyorum… Ama alışacaksın biliyorum.

Güzellik, bakmayı bilen gözdedir sevgilim. Artık kendime layık olanı seçebiliyorum sayende. Bir insanın gözlerine bakıp, kalbini görebiliyorum her seferinde. Eskisi gibi değilim. Neden mi senden çok daha öndeyim? Herkesin dünyası kendi gördüğü kadard... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 5 ay
Daha Fazla Göster

kitap000111 şu an ne okuyor?

kitap000111 şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.