hititci

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
hititci okumak istiyor.
Atatürk ve Hititler

Üç bin beş yüz yıl önce Orta Anadolu'da insanların küvetlerde yıkanıp, daha sonra birahaneye gittiklerini; zira birahane ya da lokantalara yıkanmadan girmenin hem ayıp, hem de yasak olduğunu söylesek, abarttığımızı sanırdınız. Peki, bu topraklarda ilk anayasanın yazıldığını ve kralın meclise onaylatmadan hiçbir iş yapamadığını ve ilk feministin bu topraklardan çıktığını söylersek ne düşünürdünüz?

Bugün bile birçok ülke insanın yaşayamadığı medeni ve adil yaşamı bundan üç bin beş yüz yıl önce Anadolu'da ilk devleti kuran Hititler yaşamışlardı. Onlar o denli medeni ve temiz idiler ki, Bugün en büyük medeniyet olarak empoze edilen Mısır'ın Firavunu tuvalet için lazımlık kullanırken; Hattuşa'da insanlar kil künklerden oluşan kanalizasyon sistemi olan tuvaletleri kullanıyorlardı.

Birçok ilke imza atmış ancak tarihte hak ettiği yeri alamamış olan Hititlerin inanılmaz bulacağınız yaşamlarına girmek için bu kitabı okumanız yeterli olacaktır. Ayrıca Atatürk'ün bu büyük uygarlığı ortaya çıkarmak için gösterdiği gayreti de ilgiyle okuyacaksınız.

Üç bin beş yüz yıl önce Orta Anadolu'da insanların küvetlerde yıkanıp, daha sonra birahaneye gittiklerini; zira birahane ya da lokantalara yıkanmadan girmenin hem ayıp, hem de yasak olduğunu söylesek, abarttığımızı sanırdınız. Peki, bu topraklar... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

hititci şu an ne okuyor?

hititci şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.