canan tiryaki

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
canan tiryaki bir liste oylamasına katıldı ve 3 kitaba oy verdi.

19. Yüzyılın En İyi Eserleri

Yeri değişmeyen kitapları Peder Zane, Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books (İlk On: Yazarlar Sevdikleri Kitapları Seçiyor) kitabında derlemiş, hem de ne derlemiş! Norman Mailer, Jonathan Franzen, Michael Chabon, Annie Proulx, Stephen King'in aralarından bulunduğu yaşayan en büyük 125 yazar, dönemlere göre sevdikleri kitap ve yazarları seçmiş. İşte "en'lerin en iyisi" 10 kitap ve yazar!

Yeri değişmeyen kitapları Peder Zane, Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books (İlk On: Yazarlar Sevdikleri Kitapları Seçiyor) kitabında derlemiş, hem de ne derlemiş! Norman Mailer, Jonathan Franzen, Michael Chabon, Annie Proulx, Stephen King'in aralarından ... tümünü göster


10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
canan tiryaki okumuş.
Emma

Jane Austen, 1815'te, 39 yaşındayken tamamladığı Emma'nın en sevdiği romanı olduğu söyler. Aşk ve Gurur ve Mansfield Parkı gibi romanların yazarının gözbebeğidir Emma. Bir taşra kasabasındaki üç genç kızın gerçek aşkı arayışını anlatan roman, bir yandan insan yaradılışının zayıf yönlerini, bir yandan da 19. yüzyıl İngiliz toplumunun katı ve ikiyüzlü geleneklerini inceden inceye alaya alır.

Büyük İngiliz şairi Lord Tennyson, Jane Austen'ı, Shakespeare'den sonra en büyük İngiliz yazarı diye nitelemişti. Jane Austen külliyatı, Sir Winston Churchill'in başucundan eksik olmazdı. Yapıtları çoktan Dünya Klasikleri arasındaki yerini almış olan Austen günümüzde İngiliz edebiyatının Mozartı olarak tanınıyor. İngiliz romanının doğuşu 18. yüzyılın ilk yarısında Daniel Defoe, Samuel Richardson ve Henry Fielding'in ya­pıtlarıyla başlatılırsa da, romanın gün­delik yaşamın sıradanlığı içinde sıra­dan insanları gerçekçi bir bakışla ele alan modern bir türe dönüşmesi Jane Austen'la gerçekleşmiştir.

Austen, al­tı romanıyla, İngiliz toplumundaki or­ta sınıf yaşamını edebiyata yansıtmış, aile edebiyatının olanaklarını orta­ya koymuştur. Austen'ın roman­larını 18. yüzyıl geleneklerinden çok, mo­dernliğe yakın kılan da kadın kahra­manları ile toplumsal çevreleri arasın­daki gerilim üstünde yoğunlaşmala­rıdır. Nükteli, gerçekçi ve her çağa seslenen üslubunun, böylesine ustaca anlatılan öykülerin ve böylesine güzel kurulmuş romanların verdiği doyu­mun yanı sıra o modern yaklaşım da Austen'ın yapıtlarının günümüzde bi­le her türden okura seslenebilmesi­nin nedenlerinden biridir. Austen'ın ro­manlarının sağlam yapısı ve dar çev­relerde yaşayan sıradan insanların tra­ji­komik yaşamını tüm çıplaklığıyla sergilemesini sağlayan teknik yetkin­liği, günümüz eleştirmenlerini de hay­ran bırakmaktadır.

Jane Austen, 1815'te, 39 yaşındayken tamamladığı Emma'nın en sevdiği romanı olduğu söyler. Aşk ve Gurur ve Mansfield Parkı gibi romanların yazarının gözbebeğidir Emma. Bir taşra kasabasındaki üç genç kızın gerçek aşkı arayışını anlatan roma... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
canan tiryaki okumuş.
Anna Karenina

Lev Nikolayeviç Tolstoy (1828-1910): Savaş ve Barış, Diriliş ve Kreutzer Sonat'ın büyük yazarı, sadece toplumsal olayları değil, bireyin duygularını da olağanüstü tasvir yeteneğiyle aktarmıştır. Yazar, en ünlü eserlerinden biri olan Anna Karenina'da evlilik, aşk ve ölüm konularını derin bir gözlem gücüyle ele almış, muhteşem edebi dehasıyla işlemiştir. 1875-1877 yılları arasında Ruskiy Vestnik dergisinde tefrika edilen romanın ilk baskısı 1878'de yapılmıştır.

Pek çok yazar ve eleştirmen Anna Karenina'yı gelmiş geçmiş en büyük roman saymaktadır. Tolstoy'un bu büyük eseri birçok kez sinemaya da uyarlanmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)

Lev Nikolayeviç Tolstoy (1828-1910): Savaş ve Barış, Diriliş ve Kreutzer Sonat'ın büyük yazarı, sadece toplumsal olayları değil, bireyin duygularını da olağanüstü tasvir yeteneğiyle aktarmıştır. Yazar, en ünlü eserlerinden biri olan Anna Karenin... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
canan tiryaki kütüphanesine ekledi.
Suç ve Ceza

Dostoyevski (1821-1881) : Gerek 1840'ların ortalarından itibaren yayımlamaya başladığı Beyaz Geceler ve Öteki gibi uzun öykü-kısa romanlarıyla gerekse ilkini elinizde tuttuğunuz Suç ve Ceza, Budala ve Karamazov Kardeşler gibi Sibirya sürgünü sonrası büyük romanlarıyla Dostoyevski, insanın karanlık yakasını kendinden sonraki bütün romancıları derinden etkileyecek biçimde dile getirmiş büyük bir 19. yüzyıl ustasıdır.

Mazlum Beyhan (1944) ; Yayımlamış olduğu Dostoyevski'den Suç ve Ceza ve Budala, Tolstoy'dan Çocukluk, İlkgençlik, Gençlik ve Gogol'dan Arabeskler benzeri çalışmalar düşünüldüğünde, Beyhan, hiç tartışmasız son 35 yılın en önemli Rus edebiyatı çevirmenlerinden biridir.

Dostoyevski (1821-1881) : Gerek 1840'ların ortalarından itibaren yayımlamaya başladığı Beyaz Geceler ve Öteki gibi uzun öykü-kısa romanlarıyla gerekse ilkini elinizde tuttuğunuz Suç ve Ceza, Budala ve Karamazov Kardeşler gibi Sibirya sürgünü son... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 11 ay
Daha Fazla Göster

canan tiryaki şu an ne okuyor?

canan tiryaki şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.