brktsy

Profil Resmi
22 takip ettiği ve 23 takip edeni var. 40 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
brktsy bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 6 ay
Profil Resmi
brktsy okumuş.
Kızıl Darı Tarlaları

Çin'in Nobel ödüllü yazarı Mo Yan'ın Kızıl Darı Tarlaları, Shandong ailesinden üç kuşağın, 1923-1976 yılları arasındaki öyküsünü aktaran bir roman. Yazar, bir mücevher güzelliğindeki doğa manzaraları fonuna yerleştirdiği ve kronolojik sıra gütmeden kurguladığı romanda, Japon istilasına karşı verilen Direniş Savaşı, Çinlilerin birbirleriyle çatışmaları, Komünist Devrim, Kültür Devrimi gibi Çin tarihindeki önemli halk hareketlerini ve bütün bu yıllar içindeki tutkulu aşkları anlatıyor.
Çin sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Yimou Zhang'ın beyaz perdeye aktardığı Kızıl Darı Tarlaları, tarihsel bir anlatımla kara mizahı ustalıkla kaynaştırıyor. Roman, geçmişle bugün, ölüyle diri, iyiyle kötü arasında belirgin bir ayrım yapılmadan sürüyor.

Nobel ödül töreninde konuşan Per Wästberg'in dediği gibi, Mo Yan, bireyi kimliksiz insan yığınlarından çekip ortaya çıkaran; alaycı ve iğneleyici bir üslupla tarihe, tarihî çarpıtmalara, yoksunluklara ve siyasal riyakârlıklara karşı çıkan bir yazar.

Çin'in Nobel ödüllü yazarı Mo Yan'ın Kızıl Darı Tarlaları, Shandong ailesinden üç kuşağın, 1923-1976 yılları arasındaki öyküsünü aktaran bir roman. Yazar, bir mücevher güzelliğindeki doğa manzaraları fonuna yerleştirdiği ve kronolojik sıra ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 6 ay
Profil Resmi
brktsy okumuş.
Tohum

Sabah güneşi, kocaman bir pırlanta parçası gibi dorukların tepesinde gülümseyince Ali Haydar uyanarak mağaradan dereye indi. Taşlardan zıpayarak tatlı tatlı şııldayan çayın kenarında on dakika kadar yürüdü.Arka KapakORUÇOĞLU, 1947de Karsın Göle ilçesine bağlı Büyükboğatepe köyünde doğdu. Ortaokulu Karsta tamamladı. Rize Öğretmen Okulundan Çapa Yüksek Öğretmen Okuluna gönderildi. Siyasal faaliyetlerinde dolayı, bu okuldan 1968de ihraç edildi. 1969, 1970 ve 1973de tutuklandı. Onüç yıl dört ay hapiste kaldı. 1986da yurtdışına çıktı. Ülkemizde ve yurtdışında yayınlanmış şiir, roman ve inceleme kitapları vardır. Çeşitli dergilerde siyaset bilimi, tarih, kadın sorunu ve edebiyata dair makaleleri yayınlandı. Fransa, Almanya, Hollanda, Avusturya ve Avustrulyada kişisel resim sergileri açtı. Hala yurtdışında yaşamaktadır.

Sabah güneşi, kocaman bir pırlanta parçası gibi dorukların tepesinde gülümseyince Ali Haydar uyanarak mağaradan dereye indi. Taşlardan zıpayarak tatlı tatlı şııldayan çayın kenarında on dakika kadar yürüdü.Arka KapakORUÇOĞLU, 1947de Karsın Göle ilçes... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 7 ay
Profil Resmi
brktsy okumuş.
Bilinmeyen Bir Tanrıya

John Steinbeckin tüm yapıtlarını bir arada okurlarına sunmayı amaçlayan Milliyet Yayınları, Bilinmeyen Bir Tanrıya adlı kitapla bu diziyi sürdürmektedir. Steinbeckin ilk yapıtlarından olan Bilinmeyen Bir Tanrıya, konusunu Kaliforniya topraklarında yaşayan insanların yaşamlarından alır. Yaşamını topraktan kazanan çiftçi bir ailenin doğayla mücadelesi, inanç dünyası gerçekçi gözlemlerle yansıtılır. Ayrıca yazarın canlı üslubu, şiirsel dili, insan malzemesine duyarlı yaklaşımı, öteki kitapları gbi bu romanı da ilginç kılan özelliklerdir.

John Steinbeckin tüm yapıtlarını bir arada okurlarına sunmayı amaçlayan Milliyet Yayınları, Bilinmeyen Bir Tanrıya adlı kitapla bu diziyi sürdürmektedir. Steinbeckin ilk yapıtlarından olan Bilinmeyen Bir Tanrıya, konusunu Kaliforniya topraklarında ya... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 8 ay
Profil Resmi
brktsy okumuş.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 8 ay
Profil Resmi
brktsy okumuş.
İkinci Adam (III. Cilt)

Şevket Süreyya Aydemir'in İkinci Adam isimli serisi, elinizde bulunan bu üçüncü ciltle tamamlanmış bulunuyor. Bu üç ciltlik büyük eser, İnönü'nün hayat mihveri etrafında bir devrin hikayesidir. Öyle bir devir ki, yakın tarihimizin en hareketli, en manalı ve neticeleri itibariyle sosyal ve siyasal hayatımızın, milli kaderimiz üzerinde en etkili olaylarını içine alır. İkinci Adam, Şevket Süreyya Aydemir'in gene üç ciltlik Tek Adam isimli diğer büyük eserinin adeta bir bütününü teşkil eder. Kitabevimiz, bu büyük eserleri milli kütüphanemize sunmakla gurur duyar.

Şevket Süreyya Aydemir'in İkinci Adam isimli serisi, elinizde bulunan bu üçüncü ciltle tamamlanmış bulunuyor. Bu üç ciltlik büyük eser, İnönü'nün hayat mihveri etrafında bir devrin hikayesidir. Öyle bir devir ki, yakın tarihimizin en hareke... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 9 ay
Daha Fazla Göster

brktsy şu an ne okuyor?

brktsy şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (9 yazar)

Favori yazarı yok.