barıs_bdrm

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
barıs_bdrm okumak istiyor.
Zohar - İhtişamın Kitabı

"Kabala'nın en önemli edebi eseri olan ZOHAR, gizli bir bilgelik eserine uygun olarak, bir bakıma sessiz ve ulaşılması güç bir şekilde önümüzde duruyor. Ya bu nedenle, ya da buna rağmen, Ortaçağ yazıları arasındaki büyük edebi eserlerin bir çoğu bize ZOHAR'dan daha açık ve daha aşina oldukları halde hiçbiri yaklaşık olarak buna benzer bir etkiyi veya başarıyı elde edememiştir."
-Giriş Bölümünden-

"İhtişamın Kitabı" (ZOHAR), Yahudi mistisizminin temel çalışması ve Kabala'nın en derin eseridir. Elinizdeki kitap, Yahudi mistisizminin temel çalışması ve Kabala'nın en büyük otorite olarak kabul edilen Profesör Gershom Scholem tarafından, ZOHAR'ı oluşturan zengin yazılardan yapılmış bir derlemedir. Profesör Scholem, yaradılış, ruhun yaşamı inancın derinliği, sevgi, ölüm ve Torah'ın (Tevrat'ın) gizli anlamı ile ilgili bölümleri bu klasikte bir araya toplamıştır.

"Zohar'ın kapağını açtığımda, kendimi evrenin karşısında buluyorum"
Beal Shew Tov

"Kabala'nın en önemli edebi eseri olan ZOHAR, gizli bir bilgelik eserine uygun olarak, bir bakıma sessiz ve ulaşılması güç bir şekilde önümüzde duruyor. Ya bu nedenle, ya da buna rağmen, Ortaçağ yazıları arasındaki büyük edebi eserlerin bir... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl
Daha Fazla Göster

barıs_bdrm şu an ne okuyor?

barıs_bdrm şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.