Şahane Hatalar

En Son Değerlendirmeler

3 puan

Macera tüneli gibi bir şey arıyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız.

Profil Resmi
2 puan

Kesinlikle çok gereksiz bir kitap.

2 puan

vakit kaybı olmaktan öteye geçememiş, fazlaca abartılmış bir kitap. çevirisine değinmiyorum bile.

Profil Resmi
2 puan

kitabın farklı bir şekilde yazılıyor olması kitabı çekici kılmıştı. kitabı okuduktan sonra kitabın benim için büyük bir hayal kırıklığı ve para israfından ibaret olduğunu düşündüm :(

Profil Resmi
4 puan

Merakım kursağımda kaldı beğenmedim

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
2 puan

Zamanımın değerli olduğunu hatırlatan kitaplardan biri...
her kitap okunamıyor doğrusu.

Profil Resmi
5 puan

ilginç bir deneyim.

Profil Resmi
3 puan

okumasam da olurmuş

4 puan

Büyük ümitlerle aldığım fakat hayal kırıklığına uğradığım bir kitap.

Profil Resmi
6 puan

bütün seçimlerin sonu kötüye gitse de okunabilir en azından sıkıcı değil

1 puan

fikir güzel, kitap boş. tamamen vakit kaybı.

Profil Resmi
1 puan

kitabın seçenek sunması güzel ama konusu iğrenç

Profil Resmi
5 puan

İlk denemede çok eğlenceli fakat 2. yi dönüp okumak da pek gelmiyor insanın içinden.

5 puan

Kitap oldukça hızlı, kendinizi koyduğunuz kurgular içerisinde bir bakmışssınız 600 sayfa geride kalmış. Ben mi hata yaptım diye ikinci, hatta üçüncü kez değişik kurgularla kendime yol çizmeye çalıştım ama mamafih. Hiç almayın, herhangi bir kitapçıda okuyarak sona yarım saatte ulaşabilirsiniz.

Profil Resmi
4 puan

Okurken en çok hoşuma giden kitaptı.Bitince 30 sayfa kadar okumuş olmak üzdü.

2 puan

Zaman, Uyku ve para ziyanlığından başka bir şey değil...

1 puan

hiç tavsiye etmem, kültürümüzle çok alakasız ve kitap yönergeler şeklinde ilerliyor 20 dakika da sona ulaşmıştım gereksiz bir kitap neden bu kadar popüler olduğunu merak ettiğim için okumuştum

Profil Resmi
5 puan

değişik bir tarz.

Profil Resmi
2 puan

değişik bir kurgu yapılmaya çalışılmış ama maalesef olmamış..

3 puan

Ne seçersem seçeyim ya öldürüldüm, ya intihar ettim yada sürüm sürüm süründüm, moraliniz bozuksa okumayın daha da bozulur :)

Profil Resmi
10 puan

Bu kitapla bazı olayları kabullenmeyi öğrendim. Seçimi biz yapıyoruz, ama elimizde olmayan aksilikler hayatımızın yönünü tamamen değiştirebiliyor.

3 puan

Kurgunun ellerinizde olması fikri güzel. Fakat algoritmasını beğenmedim. Amaçsız bir kitap.

Profil Resmi
8 puan

Kitabı ilk gördüğümde çok heyecanlanmıştım. Okumanın çok eğlenceli olacağını düşündüm çünkü kitap, okurken yaptığınız seçimlere göre ilerliyor. Ancak kitapta mutlu son yok illa ki bir şekilde ölüyorsun. İlk başladığımda aslında hayatta almaya cesaret edemeyeceğim kararları vererek okudum. Böyle yapsam nasıl olurdu gibi. Ancak sonuç 15 dk sonra ölmemle sonuçlandı hem de uyuşturucudan. Kitap sonsuz seçenekli. Her olay sonunda verdiğin karar seni bambaşka olaylara ve bambaşka yerlere götürüyor ancak bazen verdiğin kararlar yüzünden karar veremez hale geliyorsun ve yazara göre ilerliyor hayatın. Bütün sonların ölüm olması da insana nasıl yaşarsam yaşayayım nasılsa öleceğim düşüncesi verip, bizi hayata biraz daha ılımlı bakmaya itiyor. Hayatımızda karşımıza çıkan fırsatları daha dikkatli değerlendirmemiz gerektiğini düşündüren bir kitap. Bir kere okudum tamam denmiyor çünkü kitabı okurken belki böyle de yapardım diyorsun ve yine yine başlıyorsun okumaya. Okudum bitti denmeyecek türden bir kitap. Birkaç sene aralıkla okuyup hayatta ne kadar yol aldığını, aldığın kararların kalitesindeki değişimleri takip edebileceğin enteresan bir kitap. Bence her kütüphanede bulunmalı ve ara ara okunmalı.

Profil Resmi
5 puan

Öyle elinize alıp saatlerce, günlerce okuyabileceğiniz bir kitap değil.
İçinde bulunduğunuz dünyadan sizi uzaklaştıran, hayatınızda cesaret edip yapamadığını kararları almanızı sağlayan bir kitap.
Başta size bir hikaye veriyor ve siz kendi seçimleriniz ile kendi hikayenizi oluşturuyorsunuz. Her seçim sizi farklı olaylara ve farklı sonuçlara ulaştırıyor.
Değişik zamanlarda hatta ve hatta okuduğunuz kitaptan sıkıldığınız zaman nefes almak için sayfalarını açabilirsiniz.

11 yıl, 11 ay
6 puan

Birincisi hikayeyi bir bayanın gözünden görmek bazen erkek okuyucu için can sıkıcı olabiliyor :)

Seçtiğiniz yollar sizi farklı sonuçlara götürüyor... Nereden ne çıkacağını tahmin etmek zor ama kitaba bağımlı kalmak mümkün değil... Bir kez sona gelmeniz ortalama 10-12 bölüm sürüyor çoğu zaman 3-4. bölümde ölmüş oluyorsunuz... Ona göre seçimlerinizi iyi yapın.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
4 puan

Kitabı ilk görüp ''aaa ne kadar acayip bir kitap hemen almalıyım'' diyenlerdendim.1 hafta olmadan gittim aldım. Eve gelip bir heyecanla başladım. Abartısız daha ilk sayfada yıkıldım. Dur devam edelim bakalım neler olacak?'' merakıma tutundum.Ancak nafile ne yapsam ölüyorum iyiyi seçsem de kötüyü seçsem de sonuç bir felaket çıkıyor! Daha mutlu sonu göremedim, yok da ondan belki.Sakın büyük bir beklentiyle almayın , pişman olursunuz. Verdiğim 4 puan dan 2 si yazarın arka kapaktaki ''harika'' inandırıcılığına kalan 2 puanı da yazarın yazma sabrına veriyorum

11 yıl, 10 ay
5 puan

Aslında oldukça meraklıydım kitap hakkında, ilginç bir kurgusu var ama beklentilerimi karşıladığını söyleyemem. Çok daha yaratıcı şeyler çıkabilirmiş. 4-5 farklı şekilde ilerlemeyi denedim hikayede ama sonunda sürekli ölüyorum, mutlu son yok maalesef :)

6 puan

İlk defa bir bayanın gözünden yazılmış kitap okuduğumdan olsa gerek kafadan +1 puan verdim Şahane Hatalar'a. Ancak bir solukta okunacak bir kitap değil kendisi... Yatmadan önce 2 hata yapsanız kafi... İki kitap bir arada okumayı sevenler için güzel bir alternatif.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
6 puan

Sonunu kendi tercihlerimizle belirleyebileceğimiz bir kitabın var olduğu fikri çok ilginç. Özellikle başkahraman biz olacaksak... Ama bu kitapta bir çok eksik var. Sadece olay örgüsü size anlatılıyor. Yeterli diyalog yok. Kitabı "Şu oldu. Bu oldu. Şimdi önünüzde iki tercih var. Hangisi?" diye özetleyebiliriz. Doğal olarak birçok kişi için kitap zaman kaybından öteye gidemiyor. Aslında benim birkaç kurguda "Yok artık. Bu da oldu." deyip eğlendiğim sahneler de var. Bu arada değerlendirmelere baktım da herkes bir şekilde ölmüş. Evet, benimde çoğu seçimimde öldüğüm oldu. Ama sonunda birkaç kere mutlu mesut yaşamayı da başardım:) Kısacası bana göre kitap ne çok mutheşem, ne de fazlasıyla kötü...

Profil Resmi
8 puan

enteresan bi kitap sekli begendim

geri 1 | 2 | 3