caykol

Profil Resmi
2 takip ettiği ve 6 takip edeni var. 87 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
caykol bir yazarı favorilerine ekledi.

1978 doğumlu olan ünlü yazar Sarah Jio daha küçük yaşta yazarlığa merak sardı ve kısa öyküler yazdı. Kolej eğitimi yıllarında çeşitli part-time işlerde çalıştı. İç çamaşırı modelliği yaptı. İkibinli yıllarda ilk kitabını yazdı, ama ilk kitabı satmadı. İkibinbeş yılından sonra birçok romana imza atan ve özellikle romantik aşk romanları ile tanınan ünlü yazar en büyük patlamasını Mart Menekşeleri isimli romanı ile yaptı. Amerika’da en çok satanlar listesinde yer alan ve birçok dile çevrilerek farklı ülkelerde de çok satan roman sayesinde üne kavuştu. Yazar evli ve 3 çocuk annesidir.

1978 doğumlu olan ünlü yazar Sarah Jio daha küçük yaşta yazarlığa merak sardı ve kısa öyküler yazdı. Kolej eğitimi yıllarında çeşitli part-time işlerde çalıştı. İç çamaşırı modelliği yaptı. İkibinli yıllarda ilk kitabını yazdı, ama ilk kitabı satmadı... tümünü göster

7 yıl, 6 ay
Profil Resmi
caykol bir yazarı favorilerine ekledi.

Kristin Hannah 1960 yılının eylül ayında Güney Kaliforniya’da doğdu. Sahil kenarında kumdan kaleler ve sörf yaparak büyüdüğünü söyleyen Kristin Hannah sekiz yaşında iken, ailesi ile birlikte Batı Washington’a taşınır.

Burada bir süre bir reklam ajansında çalıştıktan sonra hukuk fakültesine gitmeye karar verir. Annesi Kristin’in hukuk fakültesine yazar olmak için gittiğini dile getirir. Kristin Hannah hukuk fakültesinde 3. ve son senesindeyken annesi kansere yakalanır. Annesi hastanede hayatının en ağır savaşını verirken, hala kızının bir yazar olacağına inanmaktadır. Bu inançla birlikte Kristin Hannah hayatının en klişelerle dolu romantik yazılarını yazar. Ardından annesi de vefat eder.

Annesinin ölümünün ardından yazdığı tüm yazıları bir kutuya koyarak yazarlık fikrini bir kenara koyan Kristin Hannah evlenir. Artık evli bir kadın olan Hannah avukatlık işini de devam ettirmektedir. Ancak hamile olduğunu öğrendiğinde ve beş ay yatak istirahati yapmak zorunda kaldığında, Kristin Hannah evde okunmadık kitap bırakmaz. Ardından eşinin de desteği ile kutulara kaldırılan eski notlar tekrar ortaya çıkarılır. Kristin Hannah oğlunu doğurduğu zaman elinde bir kitap taslağı da hazırda bulunuyordu.

Kristin Hannah, hemen hemen her yazarın yaşadığı sorunlardan biri olan yayıncı bulmakta zorlandı. Ret cevapları onu yıldırmadı, denemeye devam etti. 1990 yılında aldığı bir çağrıya cevap verdiğinde, hayatı da değişmiş oldu. O andan itibaren artık geriye hiç bakmadı ve profesyonel bir yazar olma yolunda adımlarını attı, o günden bugüne de yazma hevesini hiç kaybetmedi.

Kristin Hannah şimdi iyi bir eş, anne ve yazar olmaktan duyduğu mutluluğu sürdürüyor.

Yazar Altın Kalp, Maggie, Ulusal Okuyucu Seçimi ödüllerinin de sahibi.

Kristin Hannah 1960 yılının eylül ayında Güney Kaliforniya’da doğdu. Sahil kenarında kumdan kaleler ve sörf yaparak büyüdüğünü söyleyen Kristin Hannah sekiz yaşında iken, ailesi ile birlikte Batı Washington’a taşınır.

Burada bir süre bir reklam aj... tümünü göster

7 yıl, 6 ay
Profil Resmi
caykol okumuş bitirmiş.
Kartopu

Neslihan fazla düşünmedi. Şayet aşağıya çakılırlarsa sımsıkı sarıldı. Genç kadın bu sıcak temasla yaşam arzusunu bir kere içinde hissetti. Ölmemesi gerektiğini, mutluluğa tam kavuşacağı sırada böyle bir imkânsızlığı aşmasının şart olduğuna inandı. Ayrıca Feridun onu sıkışıp kaldıkları labirentten çekip çıkaracak kadar da güçlüydü.Genç bilim adamı Feridun Yalaz, çok önemli bir buluş yapmış, tüm dengeleri alt üst edecek bir projeye imza atmıştı. Ancak ABDde başladığı bilimsel çalışmalarını tamamlayamadan ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Önce Londraya oradan da Moskovaya kaçan Feridunun peşindeki mafyayla ne işi olabilirdi ki? Türk polisiyesinin usta kalemi Osman Aysudan aşk, intikam, tutku ve gerilim dolu, nefes nefese okuyacağınız bir roman...

Neslihan fazla düşünmedi. Şayet aşağıya çakılırlarsa sımsıkı sarıldı. Genç kadın bu sıcak temasla yaşam arzusunu bir kere içinde hissetti. Ölmemesi gerektiğini, mutluluğa tam kavuşacağı sırada böyle bir imkânsızlığı aşmasının şart olduğuna inandı. A... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 6 ay
Profil Resmi
caykol okumuş bitirmiş.
Solmayan Güller (The Tea Rose, #1)

Doğu Londra, 1888 - şehir içinde ayrı bir şehir. Hırsızların, fahişelerin ve hayalperestlerin birbirine karıştığı, gündüzleri arnavutkaldırımı sokaklarında çocukların oynadığı, geceleriyse bir katilin dolaştığı, parlak umutların en karanlık gerçeklerle karşılaştığı bir gölge ve ışık mekânı. Burada, Thames'in fısıldayarak akan sularının hemen yanı başında bir çay fabrikasında işçi olarak çalışan Fiona Finnegan, bir seyyar satıcının oğlu olan çocukluk aşkı Joe Bristow'la birlikte bir gün kendi dükkânını açmayı ümit etmektedir. Birbirlerine olan inançları dışında kendilerini kamçılayacak hiçbir şeye sahip olmayan Fiona ve Joe, rüyalarına ulaşmak için mücadele etmekte, para biriktirmekte ve özveride bulunmaktadır.

Fakat değer verdiği hemen hemen her şeyi -ve herkesi- ondan koparıp alan acımasız ve karanlık bir adamın eylemleri sonucunda Fiona'nın yaşamı paramparça olur. Kendisinin de öldürüleceğinden korkan Fiona, Londra'dan kaçarak New York'a gitmek zorunda kalır. Orada, inatçı karakteri Batı Yakası'nda mütevazı bir dükkânla başlayarak Manhattan'ın çay ticaretinin tepesine tırmanmasını sağlar. Ancak Fiona'nın eski hayaletleri rahat durmaz ve onları susturmak için Fiona tekrar çocukluğunun Londra'sına geri dönmek zorundadır, orada geçmişiyle girişeceği ölümcül hesaplaşma geleceğinin anahtarını elinde tutmaktadır.

"Acı, mücadele, namus ve zafer üzerine yürek ısıtan, harikulade bir roman."
Frank McCourt, Angela'nın Külleri'nin yazarı.

"Atmosferi capcanlı tasvir edilmiş bu sıcak ve coşkun romana bayıldım, harika anlatılmış, okuması büyük bir keyif."
Simon Winchester, The Professor and the Madman'in yazarı.

"Barbara Taylor Bradford'un geleneğini izleyen… romantizm ve özgün dönem detaylarıyla yüklü bu enfes melodram, epik tarihi roman tutkunlarının çok hoşuna gidecek."
Booklist

Doğu Londra, 1888 - şehir içinde ayrı bir şehir. Hırsızların, fahişelerin ve hayalperestlerin birbirine karıştığı, gündüzleri arnavutkaldırımı sokaklarında çocukların oynadığı, geceleriyse bir katilin dolaştığı, parlak umutların en karanlık gerçekler... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 6 ay
Profil Resmi
caykol bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 6 ay
Profil Resmi
caykol bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

caykol şu an ne okuyor?

caykol şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (3 yazar)

Favori yazarı yok.