Erken Kaybedenler

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Bir günde bitirebileceğiniz çerez gibi bir kitap :)

10 puan

beni sırttırdı :D Elazığ'ımın Harput'una gece gezmesi yapacak, Elazığ'a karşı iki bardak demli çay içecekken yanıma almaya layık gördüğüm kitap :D

7 puan

İlk öykünün ritmi sonrasında kayboldu. Bütün öyküler keşke ilk öykünün kalitesinde olsaydı. Biraz da son öyküyü beğendim.

Hikayeler hep farklı yaşlardaki erkek çocuğu anlatmış. Ancak hangi çocuğu anlatırsa anlatsın. Durmadan cinsellik, içki gibi unsurlardan bahsetmiş. Hadi bir çocuğu roman karakteri olduğu için anlarım da hepsi mi ahlaksız yetişiyor bu çocukların.

8 puan

Etrafınızda hiç kitap okumamış, okumayı sevmeyen insanlar varsa, onların eline vereceğiniz ilk kitap olmalı Erken Kaybedenler.

7 puan

Son öykü "Kimi Sevsem Çıkmazı" diğer tüm öykülerden ayrı bir yerde tutulmalı. Çok başarılı, çok özel bir hikaye. Diğer öyküler açıkçası bu son öykü kadar etkilemedi beni. Yine de Emrah Serbes'in dili kullanımı çok hoş.

Profil Resmi
10 puan

8 farklı hikaye...Hepsi birbirinden farklı, hepsi birbirinden etkileyici 8 farklı hayat...

Behzat Ç. dizisiyle tanınan Emrah Serbes'in ilk öykü kitabı olan Erken Kaybedenler, erkek karakterler üzerinden anlatılan içten bir kitap. Kitaba hakim olan dil ve üslup sayfaların sürekli çevrilmesine sebep olurken, anlatılan hikayelerin içtenliği ve hissettirdiği duygular biraz evvel çevrilen sayfaların günün birinde -çok geçmeden- tekrar okunacağının sinyalini veriyor..

http://mecalsizmeczup.blogspot.com/2012/06/erken-kaybedenler.html

11 yıl, 10 ay
10 puan

Anneannemin Son Ölümü/ Zannettiğin Gibi Değil/ Üst Kattaki Terörist; öyküleri diğerlerinden daha ilgi çekici. Genel anlamda yazarın dili ve öykülerin kurgusu çok başarılı. Bizden, çok içten hikayeler işte... Okuyun.

9 puan

Hikaye okumayı pek sevmem ama Bu kitap buny değiştirdi

9 puan

8-17 yaşları arasındaki erkek çocuklarının gözünden yazılmış sekiz öykü. Mahalle maçları, zorla yaptırılan işler, yenen dayaklar, hayaller, kızlar, ölümler; erken kaybedenler...

Profil Resmi
10 puan

BENCE EMRAH SERBES'İN YAZMIŞ OLDUĞU EN İYİ KİTAP. ERKEK ÇOCUKLARININ DÜNYASINI İNANILMAZ GÜZEL ANLATIYOR. MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN BİR ŞAHASER.

9 puan

ilk okudugum Emrah Serbes kitabi.Kalemine asinayim ve isledigi konu itibariyle de gayet basarili buldum bu kitabi.Dergi yazilarindan sonra sanirim kitaplarini da kacirmadan okuyacagim bir yazar daha buldum :)

8 puan

"büyümenin bir bedeli varsa işte bu,yarım metre uzadım,yirmi kilo aldım ve dünyadan vazgeçtim." kısaca ergen erkek kitabı..

4 puan

Keyifli hikayeler. Küçük yaşta -özellikle varoş tabir edilen mahallelerde- hayata atılan çocukların hikayesi. Farklı karakterlerin farklı dünyası. Hayal yok, masal yok, olağanüstü durumlar yok. Hayatın gerçekleri var, ta kendisi var. Ayrıca "Üst Kattaki Terörist" hikayesinde ülkü ocakları başkanına giydirmeler var :)

“Hadi lan oradan sayın başkanım,” dedim. “Daha geçen sene takır takır saydırdınız stadın arkasındaki otopark ihalesi yüzünden.”

11 yıl, 10 ay
6 puan

Emrah Serbes'ten erkek çocukların hikayelerini okurken, yaptıklarım aklıma geldikçe gülmekten kendimi alamadım.

8 puan

Ciddi anlamda kalemini sevdiğim bir yazar oldu:))

6 puan

2016'ya Emrah Serbesle başlamış oldum. Daha önce kendisini okumuşluğum yoktur, beklediğimden farklı çıktı. Açıkçası daha edebi bir dil bekliyordum, Barış Bıçakçı gibi misal. Ama bol argoya vuran, güldürü ögelerini daha üstte tutan bir yazar. Kitabı sevdim ama aman illa okuyun okutun tarzında değil, zira yazarın -bu kitaba dair- kendisinin de böyle bir iddiasının olduğunu zannetmiyorum.
En çok 'Anneannemin Son Ölümü' hikayesini beğendim. 'Alçakgönüllü Arzular' ı okurken de çok güldüm. Güldüren, zaman zaman da hüzünlendiren hoş bir kitap.

10 puan

Kitap kısa öykülerden oluşuyor. Öykülerin kahramanları yaşları 10-16 değişen erkek çocukları. Toplumun onlara yüklediği görevler altında ezilmiş ve masum dünyalarında sıkışıp kalmışlar. Yazarın dili oldukça sade. Kahkaha gereksinimimi fazlasıyla karşıladı :) Not: Eser miktarda argo içerir.

5 puan

Kısa,insanı zaman zaman gülümseten,herkesin başından geçmiş olabilecek çocukluk ve gençlik hayellerini anlatan öyküler!

6 puan

Keşke bütün öyküleri ilk öykü kıvamında olsaydı da güle ağlaya okusaydım.

5 puan

İlk kez okuduğum, ancak Behçat Ç. sebebiyle aşina olduğum bir yazardı. Kısa hikayelerden oluşan özellikle erkek karakter üzerinden anlatım yapılması dikkat çekiciydi, oldukça etkileyiciydi hikayeleri tanıdık, toplumun içinden, hayatın kıyısından parçalarla oluşturulmuş. Yazarın anlatım dili de akıcı, ben yolda işe gidip gelirken okudum bu kitabı genellikle belki hakkını verememiş olabilirim bu nedenle biraz bölük bir okuma oldu benim için. Ama
kitabı çok sevdim, yazarın diğer kitaplarıını da araştırmayı okumayı düşünüyorum. Tavsiye derim, hikayeler oldukça etkileyiciydi.

6 puan

Erkek çocuklarının hikayelerinden çok yetişkin erkeklerin içindeki çocukların hikayesi. Zira o yaşlarda bu öykülerin kahramanları gibi derin düşüncelere sahip olabilseydik dünya bambaşka olurdu. Ancak bugünden geriye dönüp baktığımızda o zamanların sıradan maceraları bu kadar derinleşebilir. Kitaptaki kahramanlar biraz “Alper Kamu” (Oğullar ve Rencide Ruhlar) tadı veriyor. Bununla birlikte öyküler hem hüzünlü hem keyifli. Cinsiyet fark etmeksizin çocukluğunuzdan ya da ilk gençliğinizden bir şeyler bulabileceğiniz için de samimi. Ayrıca ismiyle karizmatik kitaplar listesine üst sıralardan girer.

1 | 2 | 3 ileri