Beş Sevim Apartmanı - Rüya Tabirli Cinperi Yalanları

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Mine Söğüt'ün kalemi aklı ve fikriyle buluşmuş ortaya güzel bir kurgu çıkarmış📚👻

9 puan

Okurken insan bir nebze gerilsede yazim dili cok keyifliydi...

Profil Resmi
10 puan

bayıldım bu kitaba

Profil Resmi
10 puan

Kurgusu mükemmel , bırakası gelmiyor insanın okurken.

Mine Söğüt favori yazarlarım arasında oldu bu kitabından sonra.

8 puan

İlginç, sürükleyici, masalsı bir kitap. Okurken biraz ürktüm.

9 puan

Sonuna gelene kadar elinden bırakamadığın, sonuna gelince de "Şaka yapıyosunnn" moduna girdiğin kurgusu mükemmel kitap! Ayrıca bunun hemen ardından yine Mine Söğüt'ün Kırmızı Zaman'ı okumak da ayrı güzel oluyor.

8 puan

Çok güzeldi... Rüya gördüğüm için gerçekten şanslıyım...

9 puan

Mükemmel dil, mükemmel hikaye ve mükemmel son. :) Keşke bu kitabı okumaya bu kadar ara vermeseydim diye hayıflandım.

9 puan

Mine Söğüt'ün okuduğum ilk eseri ama bu kitabından sonra tüm ne yazdıysa okumam gerekli bir yazar olarak düşünüyorum. Eseri çok beğendim. Şiddetle tavsiye ediyorum.

9 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2014/11/bes-sevim-apartman-mine-sogut-guz-okuma.html

8 puan

İlk defa bir Mine Söğüt kitabı okudum ve çok beğendim. Bir apartmanda oturan 5 kişinin hikayesi ve asıl eleman Samimi..
Eğlenceli, insanı sıkmayan bir kitap..

7 puan

Özgün bir tarz yakalamayı başarmış kitaplardan. yazarın dil ve üslubu gayet yerinde. Hikaye ve içindeki küçük hikayecikler okuyanı çekmeyi başarıyor. Ben sevdim ilginç bir kitap okumak isterim diyenler için ideal.

10 puan

tek kelimeyle muhteşem bir kitaptı. Yazarın diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.

9 puan

Masalsı bir tatta ilerleyen bir kitap... Masal tadında hikâyeler... Ama bir farkla; yetişkinlere masallar. İnsan gece okumaya tereddüt ediyor. Umarım hiçbir senarist ele geçiripte Türk korku filmi çekmeye kalkışmaz bu kitaptan. Güzelim kitap rezil rüsva olmasın... Değeri hiç azalmasın. Tavsiye edilir, ben çok beğenerek okudum.

6 puan

Eğer uzun, yorucu , içinde bol edebiyat dolu bir kitap okuyup; ardından kafamı dağıta bileceğim hafif bir kitap okumak istiyorsanız Mine Söğütün bu kitabı uygun bir kitap olabilir.
Açıkçası anlattıkları benim pek ilgimi çekmedi.

8 puan

Cin fikirli bir kurgu :) Kesinlikle özgün bir tarz öyle ki tanımlamak güç. Rüya tabirleri de cabası. Hikayelerin iki yüzü, birleşimi, işlenişiyle gerçekten keyifli bir eser. Açık vermeden yorumlamak zor o yüzden kısaca gelin bir dairesine de siz taşının diyeceğim. Okuduğum ilk Mine Söğüt eseri ve eminim ki son olmayacak.

9 puan

Bir solukta okudum.. harika bir hayal gücü

10 puan

daha önce hiç bir kitabı bu kadar ürpererek okumadım..başarılı,hem de çok.

9 puan

Yazarin kalemiyle tanıştığım ilk kitabı kesinlikle son olmayacak.127 sayfa merakla çevirtiyor sayfaları, bir solukta okunuyor. Beş Sevim Apartmanı'nın sakinlerini yakından tanıtıyor.Yazar, gazeteci oluşundan kaynaklı sanırım araştırmacılığını,gözlem gücünü,kendine özgü yeteneğini , rüyalarla zenginleşen anlatım ve kurguyla harmanlayıp başarılı bir roman çıkarmış.

9 puan

Özellikle de Mine Söğüt'ün sade dili yormadan, hemencik okutturuyor kitabı.

9 puan

İlk defa Mine Söğüt okuyanlar icin,mesela benim gibi ; kurgu ilk başta biraz değişik ve karışık gelebilir. Kitap ilerledikce gercekten özgün bir anlatımla karşılaştığınızı anliyorsunuz,neden? Çünkü böyle dokunmaya çekinilen bir konuyu , tüm efsanelerini cok güzel bir şekilde harmanlayıp anlatmis. Her hasta tek tek öyküleştirmiş ben en çok Yeşimi sevdim.
Son olarak bu kitap sevgili Mine Söğüt'ün diğer kitplarınıda okuma isteği uyandırdı. Kafasına sağlık...

Profil Resmi
9 puan

Mine Söğüt'ü bu kitapla tanıdım ve listeme diğer kitaplarını da ekledim. Şiir gibi anlatmış hikayeyi Mine Söğüt, 5 akıl hastasının önce kendilerinin inandıkları hikayeleri daha sonra gerçek yaşam öyküleri anlatılıyor, doktor Samimi'yi de unutmamak lazım tabi. Satır aralarına iliştirilen ve konuyu tamamlayan rüya tabirleri de çok güzel ve değişik olmuş.

8 puan

Roman, Doktor Samimi ile birbirine bağlanan 5 hayat hikayesinden oluşuyor. Olayların zannedilen-gerçekleşen şeklinde işlenişi oldukça dikkat çekiciydi. Hikayelere serpiştirilmiş kısa rüya tabirleri ise olacaklar hakkında ipuçları veren güzellikler olmuş. Yazarın hem bu romanda hem de öncesinde okuduğum Deli Kadın Hikayeleri'nde, istenmeyen kız çocukları gibi toplumsal sorunlara değinmesini ve feminist duruşunu seviyorum. Umarım en yakın zamanda diğer kitaplarını da okuyabilirim.

8 puan

Fantastik, ilginç ve etkileyici bi' kitaptı Beş Sevim Apartmanı. Karakterlerin gerçeklikleri ve cinperi yalanları arasindaki fark insanda hem merak ettirici hem gizemli duygular uyandırıyor. Karakterlerin kendi gerçekliklerinde yaşamış oldukları şeyler trajik fakat cinperi yalanları tüm bu gerçeklikleri alacalı bulacalı, cinli perili bi' dünyaya buluyor. Kesinlikle tavsiye ederim!

8 puan

Finale kadar daha düşük puan verecektim ama kitap sonuyla puanını artırdı. Yazarın anlatım dili ise Deli Kadın Hikayeleri kitabında daha iyiydi.

7 puan

Gerçekten çok ilginç bir kitaptı diyerek başlamak istiyorum. İlk defa okuduğum yazar. Kitabın adı ve yorumlar kitabı okuma isteği uyandırdı. Cinler ve perilerin musallat olduğu beş denek hasta ve yine aynı musallatlığı yaşayan psikiyatri doktoru Samimi' nin bu hastalar ile ilgili kısa kısa hayat hikayesini konu alan bu kitap oldukça nasıl desem egzantrik bir olay analizleri vardı.Konuyu Dr. Samimi 'nin ki kendisi de pek ruh hali iyi olduğu söylenemez, her hastanın ikişer hikayesini anlatıyor. Birinci hikayeler hastanın anlattığı tamamen hayali olan, ikinci hikayeleri ise gerçek hasta dosyalarında yazan. Kıyaslama yapan okuru ters köşe yapan türden. Bazen tüyleri diken diken yapsa da okunması keyifliydi diyebilirim. Kitapta geçen tüm eski, yeni olay akışının " ılık bir haziran ayı gecesinde" geçmesi de aklıma takılan soru işaretlerinden biriydi...Hala öyle 😊. ..

6 yıl
9 puan

Mine Söğüt'ün olağanüstü bir dili var. Tamamen kendisine özgü.
Beş Sevim Apartmanı, adı üstünde cin peri hikayeleri ile dolu. Biraz da ürkütücü, ama dili o kadar güzel ki, bir an bile bırakmadan sonuna geliyorsunuz kitabın.
Mine Söğüt, kesinlikle özgün bir yazar.
Diğer kitapları için de sabırsızlanıyorum. Bir sonraki keşfim Deli Kadın Hikayeleri olacak...

10 puan

İnsanın içini acıtıyor.

10 puan


İLk Mine Söğüt kitabım Deli Kadın Hikayeleriydi. Açıkcası pek sevemedim. Genelde öykü sevmem, belki severim dedim ama... ikinci kitabım Beş Sevim Apartmanı ve elimde biraz sürünse de çok sevdim. Cinperi olayı tam benlik. Pek çok arkadaşı biraz korkutsa da ben hafif eğlenerek okudum. Hikayeler ve geçişler çok iyi di. Hikaye aralarındaki rüya tabirleri muhteşem di. Kısaca sevdim. Belki kitaplığım da tek Mine Söğüt kitabı olarak kalır ama en sevdiğim olsun, tek olsun

8 puan

Çok beğenerek okudum mine söğütle tanışma kitabım oldu , bir günde su gibi okuttu kendini , bir ilk roman olmasına rağmen çok başarılı bir kitap, cinperi mevzusu biraz insanı tedirgin etsede çok farklı bir konusu var, çok beğendim açıkcası

geri 1 | 2