Yağmurla Gelen

İnternet üzerinden yayınlanan bir e-kitap

İnternet üzerinden yayınlanan bir e-kitap


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Desire sadece biraz yağmur yağsın istemişti... Londra'da hava bu kadar yapış yapış ve pis olacağına keşke 200 yıl öncesi Londra'sı gibi tertemiz olsaydı ya da Desire o dönemlerde yaşasaydı!.. Hem bu beton yığınları yerine emindi ki o zamanlar her yer yemyeşildi...

Tüm bunlar bu bunaltan sıcakta ufak ve serinletici birer hayaldi sadece. Bunların gerçek olabileceğini ve kırmızı bir ışık görüşünü kısıtladığında kendini 200 yıl önceki Londra'da bulacağını nereden bilebilirdi ki?
Üstelik kendini bulan asık suratlı Lord gayet normal olan günlük giyisilerini yadırgayıp kendisini neredeyse çıplaklıkla suçladığında ne yapabilirdi?
Ah en azından artık yağmur yağıyordu, şükürler olsun! Desire bir yandan geleceğe dönmenin yollarını ararken bir yandan kendini bulan Lord Colin'in kardeşi Eloise'e de çok bağlanır. Aslında tabi lordun kendisine de :) Gelecekten geldiğini bilen tek kişi de Eloise'dir. Tabi işler bunla da kalmaz iyice sarpa sarar... Desire yukarıda bahsettiğim ele avuca sığmaz ve içinden geldiği gibi davranan mizacıyla o döneme göre fazla laubali görünür, küfürlü konuşması ve yol yordam bilememesiyle de hiç de olumlu karşılanmaz...

Colin ise esas oğlan olmasına rağmen tam bir kapalı kutuydu kitap boyunca. Karakterin derinine hiç ama hiç inmedik ve ben bunu sevmedim. Kitap Desire ve Eloise'i o kadar derin işlemişti ki bu kitap ikisinin aşk romanı olabilirdi. Ayrıca Colin'le ilgili sevemediğim bir şey de kızımız için hiç mücadele etmemiş olması. Yani yazar onu bir testten geçirmedi, kızımızı kucağına atıverdi direk... Kısaca esas oğlanımız hakkında konuşmaya değerdi ve ben onu tanımak isterdim.

Eloise, Colin'in kız kardeşi. Desire'a ilk günden bağlanıyor ve ikili hemencecik kaynaşıyorlar. Eloise'ı tanımlayacak 2 kelime tatlı ve patavatsız olabilir ancak. Eloise'ın abisinin yanında söyleyebildiği çoğu şeyi patavatsızlığına vermeye çalıştım ama şu günlerde bile aile yanında söylemede tereddüt edilecek şeylerdi. Bu nedenle bu kitabın gerçekçiliğini bir nebze de olsa sarsan bir durumdu.

Buradan konu açılmışken geçiş yaparsak kitap oldukça cesur ve eğlenceli. Diyaloglar genelde esprili, bu nedenle pek sıkmıyor ama çoğu şey döneme göre kesinlikle abartılı ve cüretkar kalıyor. Bunlara örnek de Eloise'ın konuşmaları verilebilir. Ayrıca kitapta sevmediğim şeylerden biri de tekrara fazla düşmekti. Kitapta bazı sahneler çok tekrara düştü, başta beni biraz kastı ama kitap ilerledikçe bu tekrar sayısı azaldı ve daha düzgün bir hal aldı. Örneğin bir sahne hem kızımız, hem oğlumuz gözünden tekrar tekrar anlatıldı, bu kısımlarda duygu ve düşüncelere daha derinlemesine yer verilse belki amacına ulaşabilirdi ama aynı diyalogları tekrar okumuş gibi olunca, başlarda biraz sıktı. http://benherneysemo.blogspot.com/2013/02/yagmurlar-gelen-rita-hunter.html

10 puan

E-Kitap olarak okudum ve Harikaydı :)

Profil Resmi
9 puan

Yazarın Türk olduğunu duyunca ağzım bir karış açık kalsa da okuduğum en güzel kitaplardan biriydi. Çok beğendim.

8 puan

Yazarın en güzel hikayesi bence..

6 puan

Desire Brooke günümüzde yaşayan biridir. Yağmur yağmasını ister,kanalizasyon kokusu alınca da geçmişte yaşamak ister. Dileğinin imkansız olduğunu bilir. Bilmediği bunun gerçekleşeceğidir. Arkadaşı ile hırsızlık yapar. En son girdikleri evde az kalsın yaşlı bir adamın ölümüne sebep olacaktı.Bu yüzden bir daha hırsızlık yapmak istemez. Fakat arkadaşı son bir soygun için kendisini zorlar. İhtiyaçları da olduğundan kabul eder. Çalacakları şey parlak kırmızı bir taştır. Taşın içinde sanki bir alev vardır. Panik olan arkadaşı taşı çaldıktan sonra Desire'den evinde saklamasını ister. Fakat hırsızlığı yapmalarını isteyen adamlar gelip,arkadaşını öldürür.Korkan Desire ise kendisini yıllar önce ki Londra'da bulur. Sadece yağmur yağsın istemiştir. Yağmayacaksa yağdığı zamanlara gitmek istemiştir. İki yüz sene öncesine bile olabilirdi. Belki kendisine bir dük bulur ve sıkıntılarından kurtulurdu. Dalga geçerken söylediği sözler gerçek olur ve yağmurun yağdığı,gittiği geçmiş zamanda ki yerde onu Holydare Dükü Colin bulur.

Colin annesini hiç tanımamıştır. Hırsları ve zayıf ahlaki değerleri ile kendisine ve kocasına dünyayı zindan etmek için uğraşmıştır. En sonunda da aşığı tarafından öldürülmüştür. Colin sert,kibirli biridir. Acı çekmezdi,gülmezdi,mutlu olmazdı. Sadece nefes alırdı.
Bulduğu Desire'nin hali onu çok şaşırtır. Ne kıyafetleri o döneme uygundur, ne hareketleri. Bu durum önce onların alışmasını zorlaştırsa da daha sonra kabullenirler.
Desire başına gelen bu olaya şaşırsa da önce geleceğe dönmenin yollarını arar. Hayatına yeni girenlere alışınca, Colin'e karşı duygular hissetmeye başlayınca orada kalması bir anlam kazanır.
Her şey yoluna girince ikili sorunlarını aşmaya başlayınca Desire'nin geri dönmenin yolunu bulması da kaçınılmaz olur. Onu kolay kolay bırakacak bir aşık karşısında olmadığından bambaşka bir hal alır hikaye.

Konusu güzeldi . Güzel de başladı ama bir süre sonra sıkıcı olmaya başladı. Bazı yerler gereksiz yere uzatılmıştı.


Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski