Taş Bina ve Diğerleri

Dünya okurları tarafından geleceğe kalacak 50 yazar arasına seçilen tek Türk yazarı:Aslı Erdoğan ve 10 yıl aradan sonra ilk öykü kitabı Taş Bina ve Diğerleri...Listelerden düşmeyecek. Derin edebiyatı özleyenler için kaçırılmaz bir fırsat.

Dünya okurları tarafından geleceğe kalacak 50 yazar arasına seçilen tek Türk yazarı:Aslı Erdoğan ve 10 yıl aradan sonra ilk öykü kitabı Taş Bina ve Diğerleri...Listelerden düşmeyecek. Derin edebiyatı özleyenler için kaçırılmaz bir fırsat.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Yazar Taş Bina ve Diğerlerin’de karanlıkta kalanları aydınlatmaya çalışıyor, onların var olma mücadelelerini, toprağın altında kalanları hızlıca çekip çıkartıyor. Gerçeğe soyutla dokunmak istiyor. Sonbaharın son günlerini yaşadığımız şu zamanlarda kendi Taş Binalarına dair kafa yormak isteyenlerin ilgisine…

7 puan

Bu kitaba daha çok yıldız vermememin nedeni edebi kalitesi değil, anlattıklarının ve hissettirdiklerinin hiç hoş olmaması. Yoksa cümlelerin zarafetine, anlattıklarının önemine diyecek yok. Favorim tahta Kuşlar adlı öykü. Detaylı inceleme: http://kitapnot.blogspot.com/2012/02/14-subatta-siddetli-oykuler.html

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Mükemmel bir kitap!

Profil Resmi
7 puan

http://20binfersah.blogspot.com/2012/09/birhaberaltikitap.html

6 puan

Yazar ile bu kitap sayesinde tanıştım. Ama kelimelerini ve onu kullanış şeklini sevdim.

7 puan

"Gözlerini bende bıraktı.Bırakacak başka kimsesi olmadığı için." Tam anlamıyla bir Aslı Erdoğan klasiği.Venüse yolculuğa çıkmaya hazırsanız ceplerinizi kırmızıyla doldurup göğe salının.

2 puan

Dünya okurları tarafından geleceğe kalacak 50 yazar arasına seçilen tek Türk yazarmış Aslı Hanım. Fakat bu kitabıyla seçilmemiş olmalı, inanılmaz karamsar bir kitap. İnsan okurken sürekli satırlardan çıkıp başka şeyler düşünmeye başlıyor. Sürekli koptum kitaptan okurken ve devamlı kafamı toplayarak okuduğum yerleri tekrar tekrar okumak zorunda kaldım. Bu kadar karanlık bir ruhla yazılmamış olsaydı belki takdire değer bir kalemi olduğu da anlaşılabilirdi. Fakat sanki kitap yazmış olmak için yazılmış bunca şey. Korkunç sıkıldım.

6 puan

Eser iyi hoş hatta yaralayıcı ve ağır ama bana göre değildi sanırım...

9 puan

aslıya aşık olduğum kitap.
Hislerim , hissettıklerim..olgular , ritüeller , varolmak , yüzeyseliğimiz ve hep eksik oluşumuz , yaşamaya direnmek liste uzarrr gider...
tüyapta imza günü olacak kaçırmayın derim 8-16 kasım arasında şansımı deneyip bi imzasını almayı ve tanışmayı çok arzuladığım yazar..

6 puan

tezer ölü ve hasan ali toptaş tadında ama bazı yerleri olanca yogun aforizmatik cumlelerden olustugu ıcın sıkabılıyor yer yer.


Baskı Bilgileri

135 sayfa


ISBN
9789752895935

Etiketler: öykü, türk edebiyatı

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Gokcem
1 kişi

Okumuşlar

beyaz gemi çalıkuşu acem kızı kacakcapulsuz *çalıkuşu*
107 kişi

Okumak İsteyenler

Cessie rare elroy nzn tumbilik
24 kişi

Takas Verenler

alexandrovna
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski