Onu Hiç Uyurken İzlediniz mi?

Bir çocuğun ruh sağlığını olumlu etkileyecek bir tek şey yapabilsek, ne yapmakla yetinebiliriz? Bu soruya bir çok cevap verilebilir. Benim cevabım: Anlamasını ve anlaşılmasını sağlayın. Elinizdeki kitap, bir annenin çocuğunu anlamasının ve çocuğunun kendisini anlamasını sağlamasının öyküsü. Sonu nasıl biterse bitsin, anlama ve anlaşılma çabasının anlatan öyküleri severim. Kitabı şöyle bir özetleyivereyim: Bir anne, bir çocuk... Farklı bir çocuk, okul çağı geldiğinde zorlanmaları başlar; annenin ne olup bittiğini anlayıp, başa çıkmak için gereken adımları atması zaman alır. Hep birden hırpalanır, yıpranırlar bir süre... Anne ve ailenin dayanışma ile, öğrenme, dikkat, aşırı hareketlilik, bir çocuğun anlamasını ve anlaşılmasını önleyebilecek ne varsa, bu konularda bilgi sahibi olurlar önce... Sonra da problemleri kontrol altına almaya başlar. En önemlisi, herkes birbirini daha iyi anlamaya ve anlaşıldığını düşünmeye başlar. Yanlış anlaşılmasın; anlamak, anlaşmak ya da mutabık olmak demek değildir her zaman. Ya da, sorunların bitmesini de beklemeyin. Ama sorunları tanımak, onların çözülebilir ve çözülemez olan yanlarını belirlemek, umudu muhafaza edebilmek... Bu kitaptaki anne, çocuk ve aile büyüklerinin yapmayı başardığı şeyler bunlar. Kitabın kendisi de bu sürecin bir ürünü. Farklılık, diğerlerinden ayrı ve başka olmak... Kitabın ana kişileri, Duygu annesi Alev, kendilerini farklı hissettiren, hatta dışlanmalarına sebep olan bir durumla nasıl başa çıktıkların anlatıyorlar. Hiperaktivite, çocuğun dünyayla ilişkisini bozan sayısız problemden birisi... Bütün problemler için, haklarındaki bilgimiz arttıkça, hakimiyetimizin de artacağını düşünüyorum. Hiperaktiviteyi de dizginlemenin, kontrol etmenin, ve hatta işe yarar hale getirmenin yolu bilgili olmaktan geçiyor. Bu kitap kesinlikle bu işe yarayacak.

Bir çocuğun ruh sağlığını olumlu etkileyecek bir tek şey yapabilsek, ne yapmakla yetinebiliriz? Bu soruya bir çok cevap verilebilir. Benim cevabım: Anlamasını ve anlaşılmasını sağlayın. Elinizdeki kitap, bir annenin çocuğunu anlamasının ve çocuğunun kendisini anlamasını sağlamasının öyküsü. Sonu nasıl biterse bitsin, anlama ve anlaşılma çabasının anlatan öyküleri severim. Kitabı şöyle bir özetleyivereyim: Bir anne, bir çocuk... Farklı bir çocuk, okul çağı geldiğinde zorlanmaları başlar; annenin ne olup bittiğini anlayıp, başa çıkmak için gereken adımları atması zaman alır. Hep birden hırpalanır, yıpranırlar bir süre... Anne ve ailenin dayanışma ile, öğrenme, dikkat, aşırı hareketlilik, bir çocuğun anlamasını ve anlaşılmasını önleyebilecek ne varsa, bu konularda bilgi sahibi olurlar önce... Sonra da problemleri kontrol altına almaya başlar. En önemlisi, herkes birbirini daha iyi anlamaya ve anlaşıldığını düşünmeye başlar. Yanlış anlaşılmasın; anlamak, anlaşmak ya da mutabık olmak demek değildir her zaman. Ya da, sorunların bitmesini de beklemeyin. Ama sorunları tanımak, onların çözülebilir ve çözülemez olan yanlarını belirlemek, umudu muhafaza edebilmek... Bu kitaptaki anne, çocuk ve aile büyüklerinin yapmayı başardığı şeyler bunlar. Kitabın kendisi de bu sürecin bir ürünü. Farklılık, diğerlerinden ayrı ve başka olmak... Kitabın ana kişileri, Duygu annesi Alev, kendilerini farklı hissettiren, hatta dışlanmalarına sebep olan bir durumla nasıl başa çıktıkların anlatıyorlar. Hipe... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
8 puan

Gerçek yaşama ne derece not verilebilir ki? Ancak yaşananların aktarılmasına saygı duyulabilir. Kızına disleksi ve hiperaktivite teşhisi konulan bir annenin yaşamından bir kesit.


Baskı Bilgileri



ISBN
975-503-116-2

Etiketler: psikoloji

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Reyhan1608
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski