Mucizeleri Beklemek

Bütün dünyada rekor satış yapan Zero Limit, Çekim Yasası Sırrı ve The Key kitaplarının yazarı, düşünceleriyle insanlara ışık tutan Joe Vitaleden ilk defa öğreneceğiniz mucizevi öğretiler. Sizi yönlendiren kişilerin tavsiyelerinin şimdiye kadar neden işe yaramadığını hiç merak ettiniz mi? Yaşamınızda olası mucizeleri beklemek için ne yapmalısınız? Ben kariyerimin büyük bir bölümünde kendi yaşamlarını geliştirmek ve rüyalarını gerçekleştirmek isteyen kişilere bunları anlamaları için yardımcı oldum. Bu dönem boyunca bazı kişiler mükemmel şeylerle karşılaşırken bazıları ise hiç bu tür şeyler yaşamamışlardır. Kişisel gelişim dünyası sizin yaşamınızın değişeceğine yönelik pozitif düşünceler ile doludur. Bu çözümün yalnızca bir parçasıdır. Ben asıl anahtar noktanın eylem ile birleştirilmiş pozitif beklenti olduğunu düşünüyorum. Siz kendinizi mutlu olmaya yönlendirdiğiniz halde sınırlayıcı karşıt düşüncelere sahipseniz herhangi bir ilerleme yaşamazsınız. Rüyalarınızı gerçekten yaşamanın tek yolu karşıt niyetleri ortadan kaldırmak ve kendi mutluluğunuzun tüm sorumluluğunu üzerinize almaktır. Kitabın sayfaları boyunca şunları öğreneceksiniz: ? Kendi düşünce ve deneyimleriniz nasıl negatif kendi kendine konuşma yaratmaktadır, ? Kendinizi bilinçli farkındalığa nasıl ulaştırırsınız ve nasıl değişim sağlarsınız,Yaşamınızdaki bütün deneyimlerden nasıl olumlu yönde yararlanırsınız,Kendi çevrenize bakış şekliniz nasıl size yaşantınızı belirleme gücü verecektir,Kendi kendinize söylediğiniz şeyler ile gerçekten olan şeyler arasındaki farklılıklar,Geçmiş ya da gelecekte yaşamak yerine nasıl şimdi içinde yaşayabilirsiniz.Bu kitap adım adım sizin kendi içsel mucizelerinizi bulmanıza yardımcı olacaktır ve size gündelik yaşantınız içinde nasıl mucizeler bekleyeceğinizi sunacaktır.

Bütün dünyada rekor satış yapan Zero Limit, Çekim Yasası Sırrı ve The Key kitaplarının yazarı, düşünceleriyle insanlara ışık tutan Joe Vitaleden ilk defa öğreneceğiniz mucizevi öğretiler. Sizi yönlendiren kişilerin tavsiyelerinin şimdiye kadar neden işe yaramadığını hiç merak ettiniz mi? Yaşamınızda olası mucizeleri beklemek için ne yapmalısınız? Ben kariyerimin büyük bir bölümünde kendi yaşamlarını geliştirmek ve rüyalarını gerçekleştirmek isteyen kişilere bunları anlamaları için yardımcı oldum. Bu dönem boyunca bazı kişiler mükemmel şeylerle karşılaşırken bazıları ise hiç bu tür şeyler yaşamamışlardır. Kişisel gelişim dünyası sizin yaşamınızın değişeceğine yönelik pozitif düşünceler ile doludur. Bu çözümün yalnızca bir parçasıdır. Ben asıl anahtar noktanın eylem ile birleştirilmiş pozitif beklenti olduğunu düşünüyorum. Siz kendinizi mutlu olmaya yönlendirdiğiniz halde sınırlayıcı karşıt düşüncelere sahipseniz herhangi bir ilerleme yaşamazsınız. Rüyalarınızı gerçekten yaşamanın tek yolu karşıt niyetleri ortadan kaldırmak ve kendi mutluluğunuzun tüm sorumluluğunu üzerinize almaktır. Kitabın sayfaları boyunca şunları öğreneceksiniz: ? Kendi düşünce ve deneyimleriniz nasıl negatif kendi kendine konuşma yaratmaktadır, ? Kendinizi bilinçli farkındalığa nasıl ulaştırırsınız ve nasıl değişim sağlarsınız,Yaşamınızdaki bütün deneyimlerden nasıl olumlu yönde yararlanırsınız,Kendi çevrenize bakış şekliniz nasıl size yaşantınızı belirleme gücü verecektir,Kendi kendinize söylediğiniz şey... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

“Mucizeleri Beklemek” , “Sır” (The Secret) kitabının yazarları arasında olan Joe Vitale tarafından yazılmış (Bu kitabın İngilizce orijinal basımının (2006) yazarları Michael Beckwith, Lee Brower, Morris Goodman, Bob Proctor, John Assaraf, James Ray, Joe Vitale Esther Hicks Abraham ve Rhonda Byrne geçerken, 2007 yılı ve sonrasındaki baskılarında ise yazar sadece Rhonda Byrne olarak görünüyor).

Joe Vitale, daha çok Zero Limit, Anahtar, Çekim Yasası Sırrı adlı kitapları ile biliniyor fakat ben bu kitap ile başladım.

"Mucizeleri Beklemek", bana göre "The Secret - Sır" kadar popüler değil fakat daha samimi, daha faydalı ve daha az ticari kaygı taşıyor. Çünkü “Sır” kitabını okuduğunuzda, daha çok bir pazarlama kampanyasının içinde buluyorsunuz kendinizi (Bu çalışma, belgesel tarzında pek çok dilde video olarak da paylaşılmakta. Linkini bu pazarlamanın bir parçası olmamak adına eklemedim ama web'de taradığınız taktirde kolaylıkla bulabilirsiniz).

“Mucizeleri Beklemek” kitabını birkaç kez okudum. Çünkü bu kitabın, her okuyuşta yeni şeyler kattığını düşünüyorum ve diğer okuyuculara da tavsiye ederim.

Bu kitapta vurgulanan başlıca hususları şu şekilde sıralamak mümkün:

* Hayatımızda başımıza gelen iyi ya da kötü olaylar, bizim evrene yaydığımız pozitif veya negatif enerjinin yansımasıdır (çekim yasası).

* Başarısızlık bir son değil; eğitim ve öğrenmenin bir aşamasıdır.

* Hayatta mucizeler bekleniyorsa, dışsal tüm bağımlılıklardan, şartlanmışlıklardan kurtulunmalıdır. Böylece o beklentinin mümkün olan bir kişiden ya da yerden gerçekleşmesine izin verilmiş olur. Bu bağlamda beklentilerin gerçekleşmesini engelleyen “niyet karşıtları” ndan (yeterince iyi değilim, kimse beni sevmiyor, ya reddedilirsem, bu imkansız, zaten işe yaramayacak, vs, …) kurtulmak gerekiyor.

* Sonuca bağımlı olmamak gerekir. Kişinin dar bir bakış açısı olmamalı. İsteklerin sadece belirli bir şekilde gerçekleşmesi konusunda ısrarcı olunmamalı.

* Asıl mucize, algının değişmesidir. Düşünceler korkudan sevgiye dönüştürüldüğünde her şey değişir.

* “Çekim yasası” gereği, kişinin hayatını olumlu ve güzel etkilere açması için uygulanması gereken adımlar:

- Olumsuz düşünceler yerine istenen şeylere odaklanmak

- Kayda değer işlere girişmek,

- Net olmak (İnsan ne istediğini (diğer insanlara veya Yaratıcıya) söylerken dikkatli olmalı. İstediğimiz sandığımız şeyleri iyi tanımlamazsak, karşımıza çıkanlar bizi hayal kırıklığına uğratabilir)

- Hedefe ulaşmış gibi davranma (İstenen şey gerçekleştiğinde ortaya çıkacak sonuçları sürekli hayal etme),

- Olayları bir noktadan sonra akışına bırakma (salıverme). Bırakmak, niyetinizi havaya savurmak değildir. Niyetinize odaklanmak ve sonra “nasıl” kısmını bırakmaktır. Nasıl kısmına takılırsanız gerektiğinden fazla çırpınırsınız. Bu, akıntıda ayakta durmaya çalışmak gibidir; bırakmak işleri kolaylaştırır.

* Kendinizi, hayatınızdakileri hatta artık hayatınızda olmayanları affedin. Gerçek af, bizi yıpratan ve sırtımızda taşıdığımız öfke, kontrolsüzlük, stres, vb. yüklerden bizi kurtarır.

* Hiç kimse bizi affetmeye zorlayamaz; hiç kimse affetmemizi engelleyemez.

* Geçmiş yaraları silin.

* Tembellikten uzak durun.

* Yapabileceğimiz en büyük hata değer kazanmaya çalışmaktır. Asıl yapmamız gereken, ne kadar değerli olduğumuzu anlamaktır (Aynı şekilde, bunu, başkalarının değerli olmasını beklemek yerine, onların aslında ne kadar değerli olduklarını anlamaya çalışma çabasına da uyarlayabiliriz.)

* Duygu, düşünce ve eylemlerimiz davranış ve tutumlarımızı oluşturur.

* Sarf ettiğimiz sözler duygu ve düşüncelerimizi, düşüncelerimiz eylemlerimizi, eylemlerimiz geleceğimizi şekillendirir. Bu sarmala ne kadar olumlu ve güzel girdiler katarsak, sonuçlar o kadar lehimize olur (çekim yasası).

* Keder geçmişe, kaygı çevreye, inanç ileriye bakar. Nereye bakacağınız size kalmış…

* Yıkıcı temel düşünce biçimleri; pişmanlık, kararsızlık ve korku. Bunların düşüncelerimizi, dolayısıyla hayatımızı esir almasına izin vermemeli.

* Şükran duymayı ihmal edersek, odağımızı ve amacımızı kaybederiz.

* Şükran sahip olduklarımızın tanınması anlamına gelir. Sadece bir isim değildir ve eylem bekler. İsteyebilir ve hayatınıza iyi şeyleri çekebilirsiniz.

* Birçok insan hayatları iyiye gittiğinde şükran duyacağını düşünüyor. Şu anda şükran duymuyor olmalarının, gerçekten istedikleri şeyi elde etmelerini engellediğini fark etmiyorlar.

* Çekim yasasını kullanmanın en güçlü yolu şükretmektir. Hayatınızdaki şeylere, insanlara (yolda, alışverişte, evde, …) şükredin, teşekkür edin. Bunu alışkanlık haline getirin.

* Gerçek anahtar, bir şeyden ne kazanacağımızı sormak yerine; nasıl yardımcı olabileceğimizi sormaktır.

* Akışına bırakma pratiği için, en uygun eylemlerden biri seyahat etmektir.

ŞİMDİ SIRA SİZDE, KAYDA DEĞER BİR ŞEYE GİRİŞİN.


Baskı Bilgileri



ISBN
9786055943882

Etiketler: kişisel gelişim

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

mustafacay Çiçek Voznig MURATAYDIN94
4 kişi

Okumak İsteyenler

ehlimana Gülçin Çay
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski