Korsan Aşkı

Karayipler 1767,
Bettina Verlaine,babası tarafından verilen evlilik antlaşmasını yerine getirmek için Karayiplere doğru yola çıkar.Çocukken annesini öldüren Don Miguel De Bastiida'dan intikam almak için açık denizlerde dolaşan, korsan Tristan tarafından kaçırılır ve alıkonulur.Birçok defa kaçma girişiminde bulunan Bettina,Bastida'nın eline düşer.

Karayipler 1767,
Bettina Verlaine,babası tarafından verilen evlilik antlaşmasını yerine getirmek için Karayiplere doğru yola çıkar.Çocukken annesini öldüren Don Miguel De Bastiida'dan intikam almak için açık denizlerde dolaşan, korsan Tristan tarafından kaçırılır ve alıkonulur.Birçok defa kaçma girişiminde bulunan Bettina,Bastida'nın eline düşer.


Değerlendirmeler

değerlendirme
4 puan

Bettina Verlaine on dokuz yaşında güzel bir kızdır. Uslu durmuyor diye babası onu manastır okuluna göndermiş ve senelerce orda kalmıştır.
Yıllarca babasının sevgisini kazanmak için her yola başvurmuştur. Yaptığı yaramazlıklar hep bu yüzdendir ama faydası olmamış babası ne kendisine ne de annesine sevgi göstermemiştir. Kızına zengin ve unvan sahibi bir koca bulmayı amaç edinmiştir bu yüzden de kızının Karayipler Denizi'nde Saint Martin adasında yaşayan Kont Pierre De Lambert ile evlenmesine karar verir.

Bettina yıllarca babasının sevgisini kazanmak için uğraşıp durmuştur ama aslında babası sandığı adam gerçek babası değildir. Bunu ise evlenmek için gitmeden önce annesi söyler. Çocukları olmadığı için mutsuz bir evlilikleri varmış ve kocası sürekli ateş püskürtüp bu durumdan karısını sorumlu tutmuştur. Annesi bu mutsuz günlerinde bir denizci ile tanışmış ve üç ay sevgili olmuşlardır. Hamileyken adam gitmiş işlerini düzeltip gelecekken bir türlü gelmemiştir. Annesi bunu söylerken de kocanı umarım seversin sevemesen de kısa süreliğine bir sevgili bulabilirsin diye öğüt vererek söyler annenin tavsiyesine bakar mısınız hiç sevemedim annesini.

Bettina evleneceği adamın yanına gitmek için yola çıktıktan sonra gemisi saldırıya uğrar ve Tristan'ın eline düşer. Tristan önce onu esirlerin hayatının kendisinin boyun eğmesine bağlı olduğunu söyleyerek kandırır ama esir felan ortada yoktur. Bunu öğrendikten sonra Bettina asla uslu durmaz hep bir şekilde isyan eder, kaçmaya çalışır her fırsatta nefret ettiğini haykırır.
Tristan önce nişanlısına götürüp fidye almayı planlar ama daha sonra Bettina'dan bir türlü ayrılamaz. Kendi adasına götürür bu süre boyunca Bettina rahat durmaz ve sürekli kaçmaya çalışır. Tristan'dan her kaçısın da başına bir şey gelir. En son kaçtığında nişanlısını bulur ama nişanlısının artık onunla evlenmeye niyeti yoktur. Pişman olduğunda ise Tristan onu bulup yine kaçırır yani kitap hep Bettina'nın kaçmaları, hakaretleri, isyanları ile geçiyor.

Tristan sadece Bettina ile uğraşmıyor bir de çocukken köylerini basıp, babasını öldüren, annesine tecavüz edip öldüren, yüzünde ki yaraya sebep olan adamın peşinde. Yıllardır adamı arar bir türlü bulamamıştır ama neyse ki sonunda intikamını alır.

Bettina o kadar çok Tristan'dan kaçtı nefret kustu ki bir anda aslında bu nefretin sebebi sevgisiymiş oluverdi üstelik o kadar hakarete nefrete maruz kalan Tristan'dan önce duygularını anladı yok artık bu kadarda olmaz. İkili ye anlam veremedim onlara da ilişkilerine de. Olmamış güzelim konuya yazık olmuş. Okurken beni çok sıktı bunda ki büyük etken Bettina ve bitmeyen nefreti oldu.

Ayrıca yıllar sonra annesi ve babasının bir kavuşması var ki hiç hesap sorma yok hemen kucaklaşma. Kız hemen benimsedi babayı olmadı sevemedim ben. Yazarın okumadığım kitabı kalmasın diyerek okudum umduğum gibi olmadı.

Profil Resmi
10 puan

Çok beğendiğim bir kitaptı. Yine bir dönem kitabı ve gerçeklikten pek kopulmadan anlatılmış.
Aslında kurt ve kumru kitabını okurken bu kitabı hatırladım.Zaten hem konu itibariyle hem de karakterler olarak iki kitap da benzer biraz.
Johanna Lindsey'in en sevdiğim kitabıdır ayrıca..Bir şans verin ve okuyun derim.

Profil Resmi
8 puan

Çok güzel bir kitaptı.Betinanın inatçılığını hala unutamıyorum:))
Neyse ki sonu mutlu bitiyor..

8 puan

okunmaya değer bir aşk macerası

10 yıl, 10 ay
2 puan

Kesinlikle tavsiye etmiyorum.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 384 sayfa
1982 tarihinde, Bulvar Gazetesi Yayınları tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman (çeviri)

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Aviendha Kayla_Oz tantana Medes busesun
21 kişi

Okumak İsteyenler

Briseis Senine sd lolita nebile
7 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski