Efendisiz Demokrasi

Ali Rıza Gelirli
1962 yılında Malatya’ya da doğdu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı. 2008 yılında “Şiddetin Anatomisi”, 2009 yılında “Tahakkümün Anatomisi” adlı felsefe-deneme tarzında kitabı yayımlandı. 2010 yılında “Acemi Yaşamlar” isimli şiir kitabı ve “Özgürlüğün Anatomisi” isimi felsefe- deneme kitabı yayımlandı.


“Ali Rıza Gelirli ‘içimizden biri’. Bir akademisyen değil. ‘Ünlü’ bir köşe yazarı da değil. Kartal’da kendi halinde yaşayan bir emekli. Evet ama ‘kendi halinde’ yaşaması onun ‘kendi halinde’ bir insan olmasına yol açmamış. ‘Haddini bilmemiş’, araştırmalara okumalara girişmiş ve insanların, bu kitapta okuyacağınız sorunlarına el atmış, onlara ilişkin fikirlerini ortaya koymuş. İşte Ali Rıza Gelirli, yukardan beri sözünü ettiğim yeni toplumsal arayışlar döneminin yeni tip düşünürlerinden biridir. Yeni döneme ilişkin çok esaslı saptamaları, çok esaslı önerileri, çözümlemeleri vardır. Ne var ki, bunları hiç de bildiğimiz eski tür ‘büyük”’düşünürler havasında, her şeyi bilen biri gibi ortaya koymamaktadır. İçimizden birinin sadeliğiyle, herhangi bir sohbet yapar gibi, yanılmış olabileceğini de kabul ederek, birçok sorunun ucunu açık bırakarak ortaya koymaktadır. Bu da yeni dönemin bir özelliğidir. Çünkü artık insanların, ‘büyük beyin’lerin her şeyi çözmeye kadir olduğu masallarına karnı doymuş durumda. Geçen iki yüz yıl hiç de böyle insanüstü beyinlerin olmadığını ortaya koydu.”
Gün Zileli

Ali Rıza Gelirli
1962 yılında Malatya’ya da doğdu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı. 2008 yılında “Şiddetin Anatomisi”, 2009 yılında “Tahakkümün Anatomisi” adlı felsefe-deneme tarzında kitabı yayımlandı. 2010 yılında “Acemi Yaşamlar” isimli şiir kitabı ve “Özgürlüğün Anatomisi” isimi felsefe- deneme kitabı yayımlandı.


“Ali Rıza Gelirli ‘içimizden biri’. Bir akademisyen değil. ‘Ünlü’ bir köşe yazarı da değil. Kartal’da kendi halinde yaşayan bir emekli. Evet ama ‘kendi halinde’ yaşaması onun ‘kendi halinde’ bir insan olmasına yol açmamış. ‘Haddini bilmemiş’, araştırmalara okumalara girişmiş ve insanların, bu kitapta okuyacağınız sorunlarına el atmış, onlara ilişkin fikirlerini ortaya koymuş. İşte Ali Rıza Gelirli, yukardan beri sözünü ettiğim yeni toplumsal arayışlar döneminin yeni tip düşünürlerinden biridir. Yeni döneme ilişkin çok esaslı saptamaları, çok esaslı önerileri, çözümlemeleri vardır. Ne var ki, bunları hiç de bildiğimiz eski tür ‘büyük”’düşünürler havasında, her şeyi bilen biri gibi ortaya koymamaktadır. İçimizden birinin sadeliğiyle, herhangi bir sohbet yapar gibi, yanılmış olabileceğini de kabul ederek, birçok sorunun ucunu açık bırakarak ortaya koymaktadır. Bu da yeni dönemin bir özelliğidir. Çünkü artık insanların, ‘büyük beyin’lerin her şeyi çözmeye kadir olduğu masallarına karnı doymuş durumda. Geçen iki yüz yıl hiç de böyle insanüstü beyinlerin olmadığını ortaya koydu.” ... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Filtrelere göre değerlendirme bulunamadı

Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 184 sayfa
1Mayıs2011 tarihinde, Kibele Yayınevi tarafından yayınlandı


ISBN
9789944339452
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Anarkos
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski