Büyük İskender 3 (Dünya`nın Hakimi)

Büyük İskender, yaşadığımız topraklann bir zamanlar hâkimi olan genç bir Makedonyalının, Büyük İskenderin romanı. Antik dünya topografyası uzmanı olan yazar Valerie Massimo Manfredi, tarihsel geçeklerle kurmacayı ustalıkla kaynaştırdığı romanında, İ:Ô.dördüncü yüzyılda yaşamış olan Büyûk İskenderi yalnızca tarihsel bir kahraman olarak değil, dehası, hırsı, aşkları, güçlü ve güçsüz yanlarıyla insan İskender olarak da yansıtıyor. Dizinin ilk kitabı Makedonyadan Anadoluya ile hırslı,ateşli bir genç olarak tanıdığımız İskender, ikinci kitap Anadolunun Kapılarında Asya seferine başlayarak Anadoluyu fethediyor, Mısıra uzanıyordu. Dizinin üçüncü ve son kitabında ise genç komutan, artık Dünyanın Hâkimidir. Kralların kralı, gene yenilgi yüzü görmeden ülkeler fethediyor, krallara boyun eğdiriyor; Mısırdan başlayan yolculuğu, Fenike kıyılarından, görkemli Babil ve Persepolisten, Pasargadeden geçerek Hindistanda son buluyor. Kentler yağmalanıyor, insanlar acılara boğuluyor; genç kralın düşleri, yıkımlarla, felâketlerle iç içe yürüyor. İskender, fethettiği toprakları elinde tutabihnek için, yerel gelegeleneklerini kaynaştırmaya çalışarak Doğu ile Batıyı kucaklayan dev bir imparatorluğun efendisi oluyor. Bunca yükselmenin bir bedeli olacak ve İskender, o gûne kadar hiç kimseyi sevmediği kadar sevdiği kadınını yitirecektir. Ne var ki en değer verdiği kişilerin ihanetinden kuşkıılanınca, gôzûnü kırpmadan idam hükmü veren İskender, bu aşkı da çok geçmeden unutacak, başka aşklar peşinde koşacaktır. Yüz yıla sığabilecek onca zaferi sekiz yıla sığdıran İskender, ülkesine dönme hazırlıkları yaparken, beklenmedik bir sonla yüz yüze gelecektir.

Büyük İskender, yaşadığımız topraklann bir zamanlar hâkimi olan genç bir Makedonyalının, Büyük İskenderin romanı. Antik dünya topografyası uzmanı olan yazar Valerie Massimo Manfredi, tarihsel geçeklerle kurmacayı ustalıkla kaynaştırdığı romanında, İ:Ô.dördüncü yüzyılda yaşamış olan Büyûk İskenderi yalnızca tarihsel bir kahraman olarak değil, dehası, hırsı, aşkları, güçlü ve güçsüz yanlarıyla insan İskender olarak da yansıtıyor. Dizinin ilk kitabı Makedonyadan Anadoluya ile hırslı,ateşli bir genç olarak tanıdığımız İskender, ikinci kitap Anadolunun Kapılarında Asya seferine başlayarak Anadoluyu fethediyor, Mısıra uzanıyordu. Dizinin üçüncü ve son kitabında ise genç komutan, artık Dünyanın Hâkimidir. Kralların kralı, gene yenilgi yüzü görmeden ülkeler fethediyor, krallara boyun eğdiriyor; Mısırdan başlayan yolculuğu, Fenike kıyılarından, görkemli Babil ve Persepolisten, Pasargadeden geçerek Hindistanda son buluyor. Kentler yağmalanıyor, insanlar acılara boğuluyor; genç kralın düşleri, yıkımlarla, felâketlerle iç içe yürüyor. İskender, fethettiği toprakları elinde tutabihnek için, yerel gelegeleneklerini kaynaştırmaya çalışarak Doğu ile Batıyı kucaklayan dev bir imparatorluğun efendisi oluyor. Bunca yükselmenin bir bedeli olacak ve İskender, o gûne kadar hiç kimseyi sevmediği kadar sevdiği kadınını yitirecektir. Ne var ki en değer verdiği kişilerin ihanetinden kuşkıılanınca, gôzûnü kırpmadan idam hükmü veren İskender, bu aşkı da çok geçmeden unutacak, başka aşklar peşinde koşaca... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Büyük İskender dönemindeki Pers savaşlarını, Hindistan seferini ve sonrasında Helenistik dönemin başlangıcını anlatan güzel bir kitap. Tavsiye ederim.


Baskı Bilgileri



ISBN
975-07-0042-2

Diğer baskılar


Etiketler: tarihi roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okumuş kimse bulunamadı.

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski