Atlarla Yaşayan Kadın

Dünyaca ünlü psikanalist Vamık Volkan, psikiyatrik öykü dizisi ile Türkçede... İlk kitap: Kozmik Kahkaha idi, şimdi Atlarla Yaşayan Kadın.Kozmik Kahkaha ile başlayan olgu öyküleri dizisi, Atlarla Yaşayan Kadın ile devam ediyor.Bu olgu öyküleri dizisi ile, psikanalitik tedavi süreci, psikiyatri dışındaki insanlar tarafından da anlaşılıp değerlendirilebilecek. Vamık D. Volkan, dünyanın en önemli ve ünlü psikiyatristlerinden. Türkiyede Ölümsüz Atatürk kitabı ile tanınıyor. Uluslararası arenada psikopolitik alanında en önemli isim. Makale veya kitapları 12 dilde yayımlandı ve yayımlanıyor. Virginia Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Zihin ve İnsan Etkileşimleri Çalışmaları Merkezinin (CSMHI) kurucusu ve onursal yöneticisi. CSMHI, çatışan büyük grupların (örn. etnik gruplar) psikolojisini araştırıyor, bu bağlamda toplumsal travma, ırkçılık, ulusal kimlik, terörizm, lider-izleyici ilişkileri ve sığınmacılar gibi konular ele alıyor. Washington Psikanaliz Enstitüsünde Eğitim ve Süpervizyon Analisti olan Vamık D. Volkan, Uluslararası Politik Psikoloji Derneği ile Virginia Psikanaliz Derneğinin kurularından biri ve eski başkanı. 2002de Uluslararası Psikanaliz Derneği Terörizm Komitesine atandı. 2003te Viyanadaki Freud Kurumunun yönetim kuruluna seçilmiştir. Yine 2003te, Amerikanın Massachisetts eyaletindeki Austen Riggs Merkezinde onursal Erik Erikson İlim Adamı (SCHOLAR) olmuştur.Vamık D. Volkan, ikinci psikanalitik öyküsünde defalarca terapistler tarafından şizofreni tanısı konulmuş genç bir kadın, onun derinlikleri ve yıllar süren iyileşme sürecine, gerçek bir psikanalitik tedavi sürecine tanık ediyor bizleri.Doktorun bizi davet ettiği odada pek çok şey görmek olası.Kendimizi?..

Dünyaca ünlü psikanalist Vamık Volkan, psikiyatrik öykü dizisi ile Türkçede... İlk kitap: Kozmik Kahkaha idi, şimdi Atlarla Yaşayan Kadın.Kozmik Kahkaha ile başlayan olgu öyküleri dizisi, Atlarla Yaşayan Kadın ile devam ediyor.Bu olgu öyküleri dizisi ile, psikanalitik tedavi süreci, psikiyatri dışındaki insanlar tarafından da anlaşılıp değerlendirilebilecek. Vamık D. Volkan, dünyanın en önemli ve ünlü psikiyatristlerinden. Türkiyede Ölümsüz Atatürk kitabı ile tanınıyor. Uluslararası arenada psikopolitik alanında en önemli isim. Makale veya kitapları 12 dilde yayımlandı ve yayımlanıyor. Virginia Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Zihin ve İnsan Etkileşimleri Çalışmaları Merkezinin (CSMHI) kurucusu ve onursal yöneticisi. CSMHI, çatışan büyük grupların (örn. etnik gruplar) psikolojisini araştırıyor, bu bağlamda toplumsal travma, ırkçılık, ulusal kimlik, terörizm, lider-izleyici ilişkileri ve sığınmacılar gibi konular ele alıyor. Washington Psikanaliz Enstitüsünde Eğitim ve Süpervizyon Analisti olan Vamık D. Volkan, Uluslararası Politik Psikoloji Derneği ile Virginia Psikanaliz Derneğinin kurularından biri ve eski başkanı. 2002de Uluslararası Psikanaliz Derneği Terörizm Komitesine atandı. 2003te Viyanadaki Freud Kurumunun yönetim kuruluna seçilmiştir. Yine 2003te, Amerikanın Massachisetts eyaletindeki Austen Riggs Merkezinde onursal Erik Erikson İlim Adamı (SCHOLAR) olmuştur.Vamık D. Volkan, ikinci psikanalitik öyküsünde defalarca terapistler tarafından şizofreni tanısı konulmuş gen... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

psikolojiye ilgisi olanların kesinlikle beğeneceği türde bir eser keyifli ve akıcı

7 puan

Davranış bozukluğu olan Pattie''nin tedavi sürecini anlatan Vamık Volkan''ın dili Freud''a göre daha yalın. Bu tarz kitaplarda uzunca (ki bu kitapta 8 seneyi aşkın) bir tedavi süreci anlatılırken hikayelerde kopukluklar olabiliyor ve kafanızda soru işaretleri kalabiliyor. Psikanaliz konusuna ilginiz varsa okumanızı tavsiye ederim ancak Freud'un tasvirlerini ve imgelerle olan bağlantıları yorumlamalarını daha başarılı bulduğumu söylemeliyim.


Baskı Bilgileri

139 sayfa


ISBN
975-8420-85-2

Etiketler: psikoloji

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

fyilmaz K.K Halenin Haresi YoğurtÇorbası DeanMoriarty
13 kişi

Okumak İsteyenler

Neenone melankolimelankoli sbryc ekhobiaS
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski