Altın Çiçeğin Gizi

Altın Çiçeğin Gizi, aklın arındırılmasında kullanılan Budacı ve Taocu yöntemlerin el kitabıdır. Kadim çağların ruhsal klasiklerindeki ruhsal güçlerin domıtılmış biçimi olan bu metin, Çinde yüzyıllar boyunca uygulanan zihinsel özgürlüğün doğal yollarını açıklar.Altın çiçek Budacı ve Taocu yolların özünü simgeler. Tltın ışıkta, aklın ışığında bulunur; çiçek aklın ışığının gelişmesine ve açılmasına karşılık gelir. Böylece bu simge gerçek benliğin ve gizli yeteneklerinin temel uyanışını gösterir.Daha önce yayınlarımız arasında çıkan, Savaş Sanatı, Liderlik Sanatı, Japon Savaş Sanatı, Savaş Sanıtanda Ustalaşmak, Konfüçyüs Düşüncesinin Temelleri gibi temel Çin klasiklerini İngilizceye kazandıran Thomas Cleary, bu kez, Carl Jungun ünlendirdiği meditasyon için klasik Taocu kaynak kitabı çevirip yorumladı.Thomas Clearynin çevirisi günümüz dünyasının fırtınalı denizinde bir barış adası gibi. Bu klasik Çin metinin başarılı ve berrak çevirisi kendi kültürünün sınırlarını aşarak, farkındalığı uyandırıp zihni temizlemenin evrensel ve zamanla sınırsız uygulamasına başlıyor.June Singer, Görünen Dünyanın Ardını Görmekin yazarı Bu metin de , Clearynin diyer bütün çalışmaları gibi, bu Doğru klasiklerinin ciddi bir Batılıyı zenginleştirebilecek derin bir bilgiye sahip olduğunu gösteriyor. Clearyye kadar bu kitaplar gizemli bir çekicilik ve bir belirsizlik sisiyle örtülüydü: Sonunda Cleary bu kitahlara doğru bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Cleary, sıradışı bir yoğunluğu ve inceliği olan bu özellikli metini İngilizcede ilk kez tanımlayıcı bir şekilde sunmakla, Altın Çiçeğin Gizini doğru olarak anlama ve uygulamaya açmada büyük bir hizmet yapmıştırjacob Needleman, Felsefenin yüreğinin yazarı

Altın Çiçeğin Gizi, aklın arındırılmasında kullanılan Budacı ve Taocu yöntemlerin el kitabıdır. Kadim çağların ruhsal klasiklerindeki ruhsal güçlerin domıtılmış biçimi olan bu metin, Çinde yüzyıllar boyunca uygulanan zihinsel özgürlüğün doğal yollarını açıklar.Altın çiçek Budacı ve Taocu yolların özünü simgeler. Tltın ışıkta, aklın ışığında bulunur; çiçek aklın ışığının gelişmesine ve açılmasına karşılık gelir. Böylece bu simge gerçek benliğin ve gizli yeteneklerinin temel uyanışını gösterir.Daha önce yayınlarımız arasında çıkan, Savaş Sanatı, Liderlik Sanatı, Japon Savaş Sanatı, Savaş Sanıtanda Ustalaşmak, Konfüçyüs Düşüncesinin Temelleri gibi temel Çin klasiklerini İngilizceye kazandıran Thomas Cleary, bu kez, Carl Jungun ünlendirdiği meditasyon için klasik Taocu kaynak kitabı çevirip yorumladı.Thomas Clearynin çevirisi günümüz dünyasının fırtınalı denizinde bir barış adası gibi. Bu klasik Çin metinin başarılı ve berrak çevirisi kendi kültürünün sınırlarını aşarak, farkındalığı uyandırıp zihni temizlemenin evrensel ve zamanla sınırsız uygulamasına başlıyor.June Singer, Görünen Dünyanın Ardını Görmekin yazarı Bu metin de , Clearynin diyer bütün çalışmaları gibi, bu Doğru klasiklerinin ciddi bir Batılıyı zenginleştirebilecek derin bir bilgiye sahip olduğunu gösteriyor. Clearyye kadar bu kitaplar gizemli bir çekicilik ve bir belirsizlik sisiyle örtülüydü: Sonunda Cleary bu kitahlara doğru bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Cleary, sıradışı bir yoğunluğu ve inceliği olan bu öze... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

C.G. Jung kendi bilinçaltına ilişkin çalışmalarını, gözlemlerini kaleme aldığı, yıllarca kendi içine doğru yaptığı yolculukları kaydettiği bir kitabından buldum bu küçük ama dev kitabın ismini; "Altın Çiçeğin Gizi".
Zihinsel ve düşünsel terbiyede özgürlüğe ve gerçeğe doğru yol katetmiş, zihnini koşullandırmalardan arındırmış olanlar için bir meditasyon yöntemidir Altın Çiçek. Açan taç yapraklarıyla zihnin açılışını ve ışığa doğru yönelişi simgeler.
Çalışmalarına faydalı olacağını düşündüğü bu kitabı kendisine gönderen bir arkadaşı sayesinde tanıyan Jung, kendi uyguladığı meditasyon yönteminin Altın Çiçek yöntemiyle aynı olduğuna kanaat getirmiş. İlave olarak medite olduğu süreçte yazılanlara benzer zihninde beliren görüntülerle hayrete düşmüş. Bu kitabın anlatmaya çalıştığını ustaca anlatan terminolojisine hayran kalarak üzerinde çalıştığı yazısına 10 yıl kadar ara verdiğini öğrendiğimde Altın Çiçeğin Gizini hemen araya sıkıştırmak şart oldu benim için.

Ancak Wilhelm'in Doğu öğretilerine hakim olamaması, yazılan simgesel anlatımları kavrayamaması, kelimeleri yanlış çevirip tercümeyi bambaşka yerlere sürüklemesi nedenlerinden ötürü Jung'un Doğu felsefesi hakkındaki tuhaf görüşlerine ve söylenilenleri kavrayamamasına sebep olmuştur. Bu kısım şahsen beni oldukça üzdü!
Kitabın 72. sayfasına kadar meditasyon tekniği ve edinimler ile değişimler anlatılmış. Özellikle "Işığı Çevreye Yayma" konusunda yapılması gerekenler ile yayma hataları üzerinde durulmuş. Su ve ateş'in simgesel anlatımıyla bir Yin-Yang ilişkisinin döngüsü üzerinde çok değerli açıklamalar verilmiş. 72. sayfadan sonrası Altın Çiçek Öğretisinin Gizine ulaşma konusunda simgesel anlatımların anlamları açıklanmış. Yayılmacı dinlerden farklı olduğu konuları üzerinde durulmuş. Wilhem'in yaptığı yanlış çevirilerin doğruları Doğu görüşleri çerçevesinde açıkça izah edilmiş...

Çok başarılı bir çalışma olarak nitelendirdiğim bu kitabı konu ile ilgilenenlere tavsiye ederim. Herkesin bir ışığı vardır. Mutlaka ışığınızın gücünü ve rengini görmeye çalışın!


Baskı Bilgileri



ISBN
975-7787-72-8

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Ayda V. Gani Leandros
2 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski