megoer okuma durumu: İnce Memed 2

megoer, İnce Memed 2 kitabının 266/430. sayfasında.

11 yıl, 3 ay      7 Yorum/Yorum Yaz      0 kişi beğenmiş.

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 7 arası yorum gösteriliyor, toplam 7 yorum.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

-spoiler-

ikinci kitap da gercekten cok guzel. Ancak düşmanlari arasina, yaşadığı sefillikten dolayi köylülerin eklenmesi, hükümet, asker ve ali sefa'nin dört bir koldan fiili hareketleri memed'i haliyle surekli saklanmaya yöneltiyor. Bu nedenle ilk kitaba göre ritmi biraz daha aşağıda sanki. Ince memed biraz daha yalnizlaşmış, çaresiz ancak davasindan vazgecicek gibi değil, bakalim kalan kismi da bitecek bugun yarin, duzensiz okumalarima ragmen:)

-spoiler-

11 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

İkinci kitabı nasıl buldun?

11 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Ben de seriyi bitirmedim daha. İkinci kitaptan sonra ara verdim. Gerçekten eşsiz bir roman. Biraz araştırıp, hakkında yazılan makalelere göz atınca daha da keyif veriyor. Yaşar Kemal bir söyleşisinde İnce Memedi'i para kazanmak için yazdığını söylemiş. Odun alamazken kaloriflerli ev tuttum diyede mizahi bir yorumu var :) Her ne kadar kendisi böyle desede İnce Memedi'in Türk ve dünya edebiyatına kattığı katkı tartışılamaz. Ayrıca kitap eşliğinde Grup Yorum'un İnce Memed türküsünü dinlemenizi tavsiye ederim. Birde filmi var Memed My Hawk diye ama altyazısı mevcut değil malesef ben bulamadım. Ama kabaca izleyebilirsiniz filmi de.

11 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Söyleşiyi de buldum gözatmak isyerseniz http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2003/12/20/387666.asp

11 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

haklısınız, konuyla ilgili bu tarz söyleşiler, şarkılar eseri daha ilgi çekici ve keyifli bir hale getiriyor. okuduğum kitaplarda şarkı adları geçiyorsa, tek tek bulup dinlerim normalde. bu kez durum farklı, şarkı yapıldığını bilmiyordum kitaba. bu arada kemal sunal'ın da oyunculuğa sırf para kazanmak için başladığını gözardı etmeyelim:) link için de ayrıca teşekkür ediyorum. kitap satış miktarı 1 milyon 250 bin imiş. darısı diğer bütün kitapların başına.

11 yıl, 3 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Bir roman üzerinden üretilmiş herhangi bir şarkı veya türkü varmıdır başka bilmiyorum. İnce memed ile ilgili pek çok türkü var. Zülfü Livaneli, Ali Asker,Erdal Güney, Ruhi Su'nun seslendirdiği türküler mevcut. Ama Grup Yorum tam romana uygun coşkunlukta bir eser çıkarmış.

11 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Bu arada araştırdıkça farklı bilgiler alıyorum. Türkü romandan önce mevcutmuş zaten. Son versiyonu romandan uyarlama tabii.NEyse ne :) Bu efsaneyi Yaşar Kemal'den başka bu kadar güzel bir şekilde okuyuculara ulaştıracak başka bir yazar yoktur sanırım. Burada başka bir araştırma mevcut. http://turkoloji.cu.edu.tr/CUKUROVA/sempozyum/semp_1/uysal.pdf

11 yıl, 3 ay     
« geri ileri »